Ξεκίνησαν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου οι διήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τον εορτασμό της 109ης επετείου της απελευθέρωσης της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης από τον τουρκικό ζυγό.

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων περιλάμβανε Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κέλλης, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.

Ακολούθησε το κύριο μέρος της εκδήλωσης, στην οποία τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης κ. Αθανάσιος Τάσκας. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου κ. Χρήστος Θωμαΐδης.

Ο κ. Θωμαΐδης επεφύλαξε έκπληξη στο τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας, επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ και πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, στον οποίο ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου για την ανακήρυξή του ως επίτιμο δημότη Αμυνταίου.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον υποψήφιο Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Ηλία Μογλενίδη, ο οποίος ανέλυσε το θέμα “Η συμβολή της Εκκλησίας στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον συγκινητικό χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου.

Δείτε φωτογραφίες από τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου:

Πηγή:floriniotika.gr