Χθες, Δευτέρα 8 Απριλίου, η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, μαζί με ομάδα υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!», επισκέφθηκε τα γραφεία τού εμπορικού συλλόγου Πτολεμαΐδας όπου συζήτησε με τον πρόεδρο Δεληκώστα Μιχάλη και όλα τα μέλη τού Δ.Σ. τού συλλόγου. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο πρόεδρος κ. Δεληκώστας τόνισε πως ο Εμπορικός σύλλογος είναι η πνοή της πόλης μας, ο πιο δυναμικός σε πανελλήνιο επίπεδο καθότι μόνο αυτός διοργανώνει έκθεση, την Expo Εορδαίας. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει χώρος για την έκθεση αυτή και τις λοιπές εκδηλώσεις. Τα προβλήματα του Εμπορικού Συλλόγου είναι πολλά και χρειάζονται άμεση επίλυση.

«Πρέπει να γίνουν κινήσεις ώστε να επιλυθούν τα πάγια αιτήματά μας τα οποία μένουν στα χαρτιά. Χτυπάμε πόρτες υπουργείων, είμαστε οι πιο αδικημένοι στην Ελλάδα. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά. Ό,τι κινήσεις κάνουμε είναι οργανωμένες στο 100%, τις κάνουμε και τις προβάλουμε όπως πρέπει. Έχουμε σωστή τακτική και καλές δημόσιες σχέσεις. Η έκθεση Expo Εορδαίας είναι το καλύτερο κομμάτι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου, συνεχίζοντας «υπάρχει αδυναμία του Δήμου για την ανάπλαση της αγοράς. Ζητάμε έναν πολυχώρο, η χρηματοδότηση του οποίου πρέπει να μπει στο ΕΣΠΑ, όπου θα γίνεται η Expo Εορδαίας και όλες οι εκδηλώσεις ενώ επίσης πρέπει να λειτουργήσει η δημοτική αστυνομία».

Τονίστηκε επίσης το κυκλοφοριακό πρόβλημα της αγοράς, η λύση του οποίου επιβάλλεται ώστε να βοηθηθούν τα μαγαζιά της πόλης.

Η κα. Τερζοπούλου απάντησε πως ως επερχόμενη δημοτική αρχή αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά σας, νοιώθουμε το μόχθο σας προσπαθώντας να εξοικονομείτε τα ως προς το ζην σας. Μίλησε για την ανάπλαση τού περιβάλλοντα χώρου τής αγοράς επισημαίνοντας πως αρχική στόχευση είναι η αντιμετώπιση τού παραεμπορίου.

«Στη μεταλιγνιτική εποχή θα έχουμε πρόβλημα, το γνωρίζουμε και θα υποστηρίξουμε την ομαλή μετάβαση στη δύσκολη αυτή περίοδο ώστε να κρατήσουμε ανοικτά τα μαγαζιά σας. Δε θα μείνουμε στα λόγια. Μας ενδιαφέρει η πράξη. Να διεκπεραιώνονται τα θέματα. Να υπάρξει πραγματική στήριξη του Δήμου γιατί πονάω τον μόχθο σας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Τερζοπούλου.

Τονίστηκε επίσης πως το λιανικό εμπόριο δέχεται πολλαπλά πλήγματα. Η Εγνατία δουλεύει και υπέρ και κατά. Οι μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες βγάζουν τους μικρούς εκτός αγοράς. Το παραεμπόριο λόγω μνημονίου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην πόλη μας. Στόχος μας είναι να μείνουν οι επιχειρήσεις και κατά συνέπεια και η πόλη ζωντανή αφού «ο εμπορικός σύλλογος αποτελεί κινητήριο μοχλό τής πόλης».