Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου ο κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης μετέβει στη Φλώρινα όπου με τους, Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, πραγματοποίησαν αυτοψία σε κτίρια της ευρύτερης περιοχής, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε την περιοχή στις 9 Ιανουαρίου.

Aκολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με τη συμμετοχή, του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Βουλευτή κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, του Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού κ. Ευθύμιου Λέκκα και Τοπικών Φορέων της ευρύτερης περιοχής.
Κατά τη σύσκεψη αξιολογήθηκε η μέχρι σήμερα κατάσταση καθώς και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ενώ καταστήσαμε σαφές ότι υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ήδη δρομολογηθεί τα πρώτα μέτρα στήριξης και αντιμετώπισης των ζημιών, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο, προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η καθημερινότητα των πολιτών.