Για την εκπλήρωση ενός αιτήματος δεκαετιών, για την παραχώρηση, δηλαδή, του κτηρίου στο οποίο ήδη στεγάζεται το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και για τα επόμενα χρόνια, μίλησε ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ Παύλος Τσώτσος. Σύμφωνα με τον ίδιο, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης παραχωρείται για τα επόμενα 30 χρόνια στο Κέντρο Περιβάλλοντος Δ. Μακεδονίας το κτήριο στο οποίο στεγάζεται αυτή τη στιγμή.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τσώτσος «Ένα αίτημα δεκαετιών που είχε πρώτα η Νομαρχιακή Αρχή και μετέπειτα η Περιφερειακή Αρχή, ήταν η διεκδίκηση του κτιρίου αυτού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιτέλους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μας παραχώρησε για 30 χρόνια και με δικαίωμα παράτασης 10 ετών, το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο».

Ο ίδιος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους επόμενους στόχους του Κέντρου απάντησε «Είμαι περήφανος για την έως τώρα παρουσία και το έργο του ΚΕΠΕ, αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε όλους τους Σταθμούς Μέτρησης σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, να καλύψουμε τα κενά, να υπογράφουμε συμβάσεις για τη συντήρηση του ΚΕΠΕ κ.ά.».

Τέλος, και πάντα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Περιβάλλοντος Δ. Μακεδονίας είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να συνεχιστούν οι μετρήσεις των ατμοσφαιρικών ρύπων και των υδάτων γιατί είναι πολύ σημαντικό να μη μολυνθούν τα ύδατά μας. Αυτό αποτελεί έναν ακόμα βασικό στόχο του Κέντρου.

Ε.Σ.