Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην Εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:30 στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Κοζάνης «Φίλιππος».
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρωτοσύγγελος Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης Αρχιμανδρίτης Πατήρ Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, με θέμα: «Η διαχρονικότητα των Τριών Ιεραρχών». Πέρας προέλευσης 18:15

Πρόγραμμα τελετής
-Είσοδος των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
-Χαιρετισμός και Προσφώνηση από τον Καθηγητή Αντώνιο Τουρλιδάκη – Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
-Πανηγυρικός λόγος από τον Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, Αρχιμανδρίτη Πατήρ Χριστόφορο Αγγελόπουλο
-Μουσικό Πρόγραμμα από το Ωδείο του Δημήτρη Δημόπουλου
-Ευλογία και κοπή Βασιλόπιττας
Μουσικό πρόγραμμα
-Akai Hana (παραδοσιακό Ιαπωνίας)
-Ave Maria (G. Caccini)
-Pie Jesu (M.L. Lightfoot)
-Φυσάει τ΄αεράκι (παραδοσιακό Trinidad)
-Touching (K. Beth)
-Calypso (J.Holdstock)
-Καληνύφτα (παραδοσιακό Κάτω Ιταλίας)

Παίρνουν μέρος
η Παιδική Χορωδία & το Ensemble των καθηγητών του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου

Νίκος Παπαπαρασκευάς, φλάουτο
Νίκος Μαντάνης, κλαρινέτο
Δημήτρης Θεοδωράκης, βιολί
Χριστίνα Τσίγκα, βιολί
Δαμιανός Καϊλόγλου, τσέλο
Αντώνης Κωνσταντόπουλος, κιθάρα
Έρη Κουρμπαλή,κιθάρα
Γιάννης Δημόπουλος, πιάνο

Μουσική Διεύθυνση
Έμη Τσιούρα – Δημοπούλου
Η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου δημιουργήθηκε το 2001 και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καλλιτεχνικού αλλά και εκπαιδευτικού έργου του ωδείου μας. Αποτελείται από παιδιά ηλικιών από οκτώ ως δεκαέξι ετών και αυτή τη στιγμή αριθμεί περί τα τριανταπέντε μέλη.
Κάθε χρόνο προετοιμάζει δύο με τρία διαφορετικά καλλιτεχνικά προγράμματα, τα οποία και παρουσιάζει στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ωδείου. Έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα (Λάρισα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Νάουσα) αλλά και στο εξωτερικό (Bansko, Smederevo) και έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς όπως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Κοζάνης και άλλους.
Ανάμεσα στα έργα που έχει παρουσιάσει είναι η Λιλιπούπολη, Το νησί των ποιητών του Περικλή Κούκου, αποσπάσματα από λειτουργίες αλλά και παραστάσεις-αφιερώματα όπως, “Η μαγεία του Disney” , “Χριστούγεννα στον κόσμο”, “Πέρα από το Ουράνιο Τόξο” κ.α.
Την χορωδία προετοιμάζει και διευθύνει η Έμη Τσιούρα – Δημοπούλου.