Για άλλη μια χρονιά από το 1997 που χτίστηκε η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του εργοστασίου ΑΗΣ Καρδιάς, λειτούργησε με παρόντες εργαζομένους αλλά συνταξιούχους. Ιδιαίτερης σημασίας και ξεχωριστό γεγονός ήταν πως φέτος ο ιερές που λειτούργησε ήταν ένας πρώην εργαζόμενος που μετά την σύνταξή του έγινε ιερέας, ο πατήρ Θωμάς Διδίλης.

Σε έντονο συγκινησιακό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα ήθελα να σταθώ σε κάποιες συγκλονιστικές κουβέντες που είπε on camera ο πρώην εργαζόμενος του ΑΗΣ Καρδιάς κ. Δημήτρης Καλύβας, (βλ. βίντεο) χαρακτηριστικά τα λόγια του: “Σιγά σιγά γεράσανε οι μονάδες γεράσαμε και εμείς, πέσαν τα μαλιά μας.. δυστυχώς όλα έχουν Ζωή και Θάνατο! ” Στο τέλος μαζί με την καθιερωμένη αρτοκλασία, διαβάστηκε και επιμνημόσυνη δέηση για εργαζομένους του εργοστασίου που έχουν “φύγει” από την ζωή. Η διοίκηση του σταθμού φρόντισε και φέτος να τιμηθεί με τις πρέπουσες ενέργειες αυτή η εόρτιος μέρα.

Μετά το πέρας της λειτουργίας παλαιοί και νέοι συνάδερφοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι μαζί! Οι Άγιοι ισαπόστολοι, Κωνσταντίνος και Ελένη ας είναι πάντα οι προστάτες και πρεσβευτές των εργαζομένων του εργοστασίου αυτού (και των οικογενειών τους) όπως και όλων μας.

Αμήν γένοιτο!

 

Πηγή: agiotopia.gr