Σήμερα που οι λαϊκές οικογένειες αγωνιούν αν τον χειμώνα θα έχουν ρεύμα και θέρμανση. Σήμερα που τα αποτελέσματα της απολιγνιτοποίησης είναι ορατά (ανεργία, φτωχοποίηση). Σήμερα, συντελείται και η οικολογική καταστροφή της περιοχής μας. Μετά το Άσκιο (Σινιάτσικο) σειρά έχει το Βέρμιο.

Τεράστιοι δρόμοι διανοίγονται από Ερμακιά και Ανατολικό, για να ανέβουν 70 ανεμογεννήτριες σε πρώτη φάση, και έπονται άλλες 230… Χωράφια, δασικές εκτάσεις , το ίδιο το βουνό, γίνονται βορά στα αδηφάγα σχέδια των αρπαχτικών της ενέργειας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Τα λόγια πια δεν έχουν καμιά αξία.
Απαιτείται λαϊκή κινητοποίηση.

Κυβέρνηση -ΡΑΕ – Αποκεντρωμένη διοίκηση- Δασαρχεία, συντονισμένα με την ανοχή της Περιφέρειας παραδίδουν την περιοχή στο έλεος των εργολάβων της καταστροφής.

Απευθυνόμαστε στο Δήμαρχο, το Δημοτικό συμβούλιο, τις Δημοτικές παρατάξεις και αιτούμαστε ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, για να πάρουμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Καλούμε τα Κοινοτικά συμβούλια, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα Συνδικάτα, τους Αγροτικούς συνεταιρισμούς, τους ορειβατικούς συλλόγους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Καλούμε τον λαό της περιοχής να αντιδράσει σ αυτό το έγκλημα.

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ !
Μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε την οικολογική και οικονομική καταστροφή!