Θετικά ανταποκρίθηκε ο Δήμος Εορδαίας στην Ανοιχτή επιστολή της Ομάδας ΕΟΡΔΑΙΑ SOS, σχετικά με την ανάληψη δράσεων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, και ενημέρωση των κατοίκων των γύρω οικισμών για «το έγκλημα που συντελείται», ώστε να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτό.

Έτσι αύριο Σάββατο και την Κυριακή, 8 και 9 Οκτωβρίου αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, και μέλη της Ομάδας ΕΟΡΔΑΙΑ SOS θα επισκεφτούν τις Κοινότητες Ανατολικού, Κομνηνών, Μεσοβούνου, και Πύργων, για να συζητήσουν με τους κατοίκους, αναφορικά με τις δυσμενείς, πολύμορφες, επιπτώσεις από τη δραστηριότητα των ΑΠΕ (Ανεμογεννήτριες – Αιολικό πάρκο) και τη συμμετοχή τους στις μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το μέλος της Ομάδας Νίκο Βουνοτρυπίδη, αποδεκτό από το Δήμο Εορδαίας έγινε το αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, η, Τετάρτη, ενώ, για το ίδιο θέμα έγιναν συζητήσεις με επικεφαλής παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι θα θέσουν ζήτημα έκτακτης συνεδρίασης του Σώματος

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Πηγή:ertnews.gr