Παραμένει το ειδικό τέλος 80%- Έκπτωση στους καλοπληρωτές της ΔΕΥΑΚ

Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ εξομειώνονται από το 2020 το κόστος της κατανάλωσης νερού των τοπικών διαµερισµάτων µε αυτό της πόλης της Κοζάνης. Θα γίνουν πρώτα οι αναγκαίες προσαρµογές των τιµών αυτών, για τα έτη 2020, 2021, 2022, για να υπάρχει διαφοροποίηση. Τις σε βάθος τριετίας, αναπροσαρµογές των ποσοστών χρέωσης αποχέτευσης επί της αξίας νερού, από 40% και 85% που είναι σήµερα, σε 45% και 90% για το 2020, σε 45% και 95% για το 2021 και σε 50% και 100% για το 2022

Επίσης διατηρούνται αμετάβλητα τα ύδρευσης-αποχέτευσης- τηλεθέρµανσης για το 2020 στις κοινές παρεχόµενες υπηρεσίες, στα τιµολόγια ύδρευσης πόλης της Κοζάνης και στο ειδικό τέλος 80% στα τιµολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης της πόλης της Κοζάνης και Τοπικών Διαµερισµάτων.

Επίσης αποφάσισε την διατήρηση αµετάβλητου του τιµολογίου τηλεθέρµανσης και για το 2020 στα επίπεδα του 2019, σύµφωνα µε την 52/2009 απόφαση του ∆.Σ. της ∆ΕΥΑΚ, απορροφώντας ουσιαστικά την αύξηση του λειτουργικού της κόστους µε ανάλογο περιορισµό του θετικού αποτελέσµατος της τηλεθέρµανσης, συµβάλλοντας µε τον τρόπο αυτό στην διατήρηση του κόστους του οικογενειακού προϋπολογισµού των καταναλωτών, παρά την εισήγηση αύξησης από την αρµόδια υπηρεσία. Το ύψος της αύξησης και ο χρόνος εφαρµογής αυτής, συναρτάται από τις οριστικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραµµα εξελίξεων, που αφορά την απόσυρση των λιγνιτικών µονάδων της ∆ΕΗ Α.Ε., στην περιοχή.

Μεταβάλλονται τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Τιµολόγιο Ύδρευσης (Κ.Τ.Υ.) από το 2020, για λόγους διεύρυνσης των δικαιούχων καταναλωτών και επίσης για λειτουργικούς λόγους. Έτσι από το 2020, δεν θα ελέγχονται τα εισοδήµατα, η οικογενειακή κατάσταση, η αναπηρία και η ανεργία των καταναλωτών για την ένταξη τους στο Κ.Τ.Υ., αλλά θα αρκεί η προηγούµενη ένταξη τους στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Εγκρίθηκε η συνέχιση της έκπτωσης συνέπειας πληρωµής λογαριασµών ύδρευσης – αποχέτευσης της ∆.Ε.Υ.Α.Κ. σε ποσοστό 10% στο σύνολο του λογαριασµού ύδρευσης – αποχέτευσης ως εξής:

1. Η έκπτωση 10% αφορά µόνο λογαριασµούς ύδρευσης και υπολογίζεται στο σύνολο του λογαριασµού.

2. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις:

2.1. Η εξόφληση κάθε λογαριασµού Ύδρευσης Έναντι – Εκκαθαριστικού – Περιοδικού έως και την ηµεροµηνία λήξης των.

2.2. Η εξόφληση κάθε λογαριασµού Τηλεθέρµανσης Έναντι – Ενδιάµεσου – Εκκαθαριστικού έως και την ηµεροµηνία λήξης των.

Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση

 

Ι.Π.