Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Την κατ’ αρχήν ικανοποίησή τους για την έκδοση του ΦΕΚ που περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους, των Αναργύρων Φλώρινας (μαζί με αυτόν της Ακρινής Κοζάνης), εξέφρασε μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Τσισμαλίδης, μη παραλείποντας να αναφερθεί και στις αγωνίες των κατοίκων, που “τρέχουν” να προλάβουν τα της μετεγκατάστασης του οικισμού τους.

“Το περιμέναμε  εδώ και μήνες, τελικά ψηφίστηκε, βγήκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τώρα πρέπει να δούμε ποια είναι τα επόμενα βήματα”, σημείωσε ο ίδιος. Μάλιστα τόνισε ότι θα γίνει εντός των ημερών και σχετική συνάντηση στην Περιφέρεια, με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, για να δουν τι μέλλει γενέσθαι.

Εντωμεταξύ, τα προβλήματα στο χωριό παραμένουν. Οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί στους Ανάργυρους, το χωριό που πρέπει να εκκενωθεί λόγω της μεγάλης κατολίσθησης του καλοκαιριού, αναγκάζονται να φύγουν, αφήνοντας πίσω τους το βιός τους, τις περιουσίες τους, τα σπίτια αλλά και τα μέσα με τα οποία έβγαζαν τα προς το ζην, είτε με τα κτήματά τους, είτε με τα ζώα τους.
Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι ψάχνουν για να νοικιάσουν σπίτια σε γύρω περιοχές, αλλά δεν βρίσκουν και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Τσισμαλίδης, μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να γίνει και μια λαϊκή συνέλευση στο χωριό, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα, τα οποία είναι σε εκκρεμότητα. Εντωμεταξύ, ο χειμώνας που έρχεται και αναμένεται δύσκολος, θα βρει τους κατοίκους λογικά αμετακίνητους, στο χωριό τους, τους Αναργύρους. “Οι περισσότεροι χωριανοί έχουν βρει σπίτια στην Πτολεμαΐδα, αλλά υπάρχουν και αρκετοί χωριανοί που ψάχνουν και δεν μπορούν να βρουν σπίτια, ούτε στο Αμύνταιο, ούτε στην Πτολεμαΐδα “, λέει ο ίδιος, ζητώντας να βρεθεί μια λύση για τους κατοίκους.

Μέχρις ότου να εκκενωθεί όλος ο οικισμός και να προχωρήσουν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης, οι κάτοικοι , όπως είναι λογικό, είναι πιο ανάστατοι  και για αυτό το λόγο ζητούν λαϊκή συνέλευση παρουσία του Περιφερειάρχη και των βουλευτών, αλλά και των αρμοδίων στελεχών της ΔΕΗ, για τα απόμενα βήματα. Ο κ. Τσισμαλίδης έχει τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει η αρμόδια επιτροπή για να ξεκινήσει η καταμέτρηση των σπιτιών. “Εμείς αυτό ποτ θέλουμε , και το έχουμε διαβιβάσει τόσο στον περιφερειάρχη, όσο και στον κ. Ζαμανίδη, είναι να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση και οι μελέτες στον νέο οικισμό, ώστε  μέχρι να μετρηθεί το υπάρχων χωριό, οι μελέτες για το “Κουρί” Πτολεμαΐδας να είναι έτοιμες οι μελέτες ώστε οι κάτοικοι όταν πάρουν τα λεφτά να έχουν οικισμό να πάνε”, λέει ο ίδιος.

Β.Σ.