ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 60 ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟ

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσουν στο Νομό Κοζάνης και συγκεκριμένα στο Μποδοσάκειο, μετά από δωρεά,  οι σαράντα (40) υπολειπόμενες νοσοκομειακές κλίνες που θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Να σημειωθεί πως οι πρώτες 60 νοσοκομειακές κλίνες είχαν φτάσει τον περασμένο Ιούλιο μετά από δωρεά του νοσηλευτικού ιδρύματος Hall in Tirol της Αυστρίας, μετά από συνεχείς επαφές με τον Prof. Λευτέρη Γρηγοριάδη, Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Αυστρίας, Πτολεμαϊδιώτη που ζει και εργάζεται στην Αυστρία. Μάλιστα το κόστος μεταφοράς των νοσοκομειακών κλινών κάλυψε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και αυτή τη φορά.

Οι πληροφορίες θέλουν την δεύτερη “παρτίδα” με κρεβάτια να φτάνουν στην Πτολεμαΐδα στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ σε επικοινωνία του “Π.Λ.” με τον διοικητή της ενοποιημένης διοίκησης Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου Γιώργο Χιοωτίδη, επιβεβαίωσε πως σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει, το φορτίο πρόκειται να φτάσει μέσα στον Δεκέμβριο. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αυτός είναι σημαντικός και πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο, να καλύψει τις ανάγκες των κλινικών του Νοσοκομείου. Θυμίζουμε ότι το Μαμάτσειο έχει επαρκές κλίνες, μιας και στο πρόσφατο παρελθόν  είχε μια παρόμοια γενναία δωρεά.

Β.Σ.