Την υποβολή τριών προτάσεων στο ΕΑΠ 2012-2016, για κτιριακή αναβάθμιση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού “Δήμητρα”, για κατασκευή τυποποιητηρίου εμφιάλωσης ελαιόλαδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελιάς Ιμέρων, και για αναδιάρθρωση των εγκαταστάσεων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη, 8 Μαΐου.

Όσον αφορά στο πρώτο έργο, ο Πρόεδρος του “Δήμητρα”, Κοσμάς Δημήτρης, δήλωσε ότι η κτιριακή αναβάθμιση θα εξασφαλίσει στο Συνεταιρισμό μεγαλύτερη διαχειριστική ευχέρεια και καλύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο θα ξεκινήσει, κατά πάσα πιθανότητα, το Φθινόπωρο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη σεζόν.

Μιλώντας για το έργο κατασκευής τυποποιητηρίου, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ελιάς Ιμέρων, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι θα χτιστεί ένα κτίριο όπου θα τοποθετηθεί όλος ο σχετικός εξοπλισμός, όπως το ημιαυτόματο εμφιαλωτήριο και τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανήματα. Όπως τόνισε, το τυποποιητήριο θα εξασφαλίσει τη μέγιστη αξιοποίηση του προϊόντος. “Με αυτό το έργο θα κερδίσουμε αυτόματα και την υπεραξία του ελαιολάδου. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή πουλάμε το λίτρο 4-5 ευρώ, ενώ με την εμφιάλωση που θα γίνει η τιμή θα έχει μια προσαύξηση 100% και θα το πουλάμε με 10-15 ευρώ” συνέχισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι μετά από αυτό το έργο θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και οι εξαγωγές.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Αντώνιος Ζίγκος, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση των εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού, εξήγησε ότι θα δημιουργηθούν νέα γραφεία, θα πραγματοποιηθεί ανακατάταξη του διαλογητηρίου , καθώς και επέκταση του χώρου συσκευασίας προϊόντων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, τόσο για το συνεταιρισμό, όσο και για την περιοχή του Βελβεντού. Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ ο χρόνος περαίωσης υπολογίζεται στον ένα χρόνο.

Ε.Σ.