Η SagaFurs πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα για τους εκτροφείς σε κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Καστοριάς.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι εκτροφείς της περιοχής, κατά τις οποίες έγινε αναλυτική αναφορά στην υφιστάμενη παγκόσμια κατάσταση του κλάδου, την εξέλιξη των τιμών των γουνοδερμάτων, τις υπηρεσίες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η SagaFursστους εκτροφείς της, αναφορά αγορών κ.α. θέματα ενδιαφέροντος. Επίσης έγινε λόγος για την αυξημένηΑμερικάνικη συλλογή γουνοδερμάτων που θα προσφερθεί στις δημοπρασίες της SagaFursκαι την νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στον παγκόσμιο χάρτη των δημοπρατικώνοίκων. Ομιλητές ήταν ο κ DmitriLarionov, BusinessDirectorΕυρώπης και Ανατολικής Ευρώπης Εμπορίου και Εκτροφής, και η κ. Σοφία Δημητρίου Κουρκοπούλου / AreaManager.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι προβλέψεις των παραγόμενων ποσοτήτων μινκγουνοδερμάτων και πως αυτό θα επηρεάσει τις τιμές κατά τα επόμενα έτη.

Η ζήτηση του είδους παραμένει δυνατή αλλά προς το παρόν θα πρέπει η προσφορά των γουνοδερμάτων να συναντήσει την ζήτηση του αγοραστικού κοινού.

Στο τέλος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων SAGALUMIROYAL, ενώ ακολούθησε και μπουφέ σε φιλική ατμόσφαιρα.

Τα εκτροφεία που έλαβαν τους τιμητικούς τίτλους ήταν:Αφοι Κύρου, Πέτρος Κύρου και Υιοι, Ζήσης Τζιλίνης/Ζήση Θεοδώρα, Βελεντζας/Πανίδης, Βασίλειος Μποζόπουλος, Τσούκας Α και Α, TandCMinkFarm, NorthMinkFarm.