Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του «Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κοζάνης» ενάντια στην εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών στο Άσκιο

Κυριακή 16/5/21 ώρα 12.00 στον Προφήτη Ηλία της κοινότητας Σιδερών

Η μεθοδευμένη και βίαιη διάλυση της βιομηχανικής δραστηριότητας της Περιοχής μας συνεχίζεται, στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, με όλες τις καταστροφικές συνέπειες που έχει αυτό στην γενικότερη οικονομική δραστηριότητα.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η καταστροφή του Περιβάλλοντος αλλά και συμπίεση – μείωση του πρωτογενούς – αγροτοδιατροφικού τομέα αφού χιλιάδες στρέμματα χορτολολιβαδικών εκτάσεων και καλλιεργήσιμης γης δίνονται για εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών και αιολικών χωρίς κανένα όφελος για τους κατοίκους και τον τόπο.

Η αποκατάσταση των θέσεων εργασίας, των εξορυγμένων εκτάσεων, του Περιβάλλοντος και οι γενικότερες δράσεις μέσω ΣΔΑΜ αποδείχτηκαν μια τεράστια καλοστημένη απάτη της Κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στο όρος Άσκιο (Σινιάτσκο), που θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω η κτηνοτροφία, η Μελισσοκομία, ορειβασία αλλά και ήπιες μορφές τουρισμού γίνονται εκτεταμένες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών και Φωτοβολταϊκών καταστρέφοντας όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Μόνο στις εκτάσεις που περικλείονται οι κοινότητες Σιδηρών, Λιβερών, Μαυροδενδρίου, Σκήτης, Ανθοχωρίου κλπ οι εκτάσεις που σχεδιάζουν να βάλουν Φωτοβολταϊκά, χώρια τα αιολικά, ξεπερνούν τις 10.000 στρέμματα.

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης αλλά και της Πλειοψηφίας του Δήμου Κοζάνης που, παρά τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων και των κατοίκων παρέδωσαν τις δημόσιες αλλά και τις κοινοτικές εκτάσεις στους μεγαλοεργολάβους του σίγουρου ΑΠΕτζήδικου κέρδους, που κρύβονται πίσω από τις σκόρπιες βιτρίνες επωνυμιών και προσώπων.

Η ενωτική κίνηση «Ενέργεια – Περιβάλλον SOS Δυτικής Μακεδονίας» στηρίζει την κοινητοποίηση των κτηνοτρόφων, των αγροτών και των κατοίκων της εν λόγω Περιοχής και συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του «Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κοζάνης «ο Βούρινος».

• Καμία νέα εγκατάσταση Αιολικών και Φωτοβολταϊκών στην Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που είναι κορεσμένη όπως και ολόκληρη η Χώρα.
• Ναι στην αειφορία και στην προστασία του οικοσυστήματος της Περιοχής, των βοσκοτόπων και των αγροτικών εκτάσεων
• Αγώνας για την προστασία της υγείας του λαού της Δυτικής Μακεδονίας
• Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας και των νερών

Κοζάνη 14/5/2021
«Ενέργεια – Περιβάλλον SOS Δυτικής Μακεδονίας»