Θα το πίστευε κανείς ότι στην Πτολεμαΐδα κατασκευάζονται αντίγραφα Dodge Charger; Το γνωστό «General Lee» (Στρατηγός Λι),που πρωταγωνιστούσε στη δεκαετία του 80 στην θρυλική σειρά «The Dukes of Hazzard» μας επαναφέρει σε μνήμες της πολυαγαπημένης σειράς. Και μάλιστα όχι μόνο σε πορτοκαλί χρώμα όπως το γνωρίσαμε στη δημοφιλή σειρά, αλλά σε όποιο χρώμα επιθυμεί ο πελάτης. Ήδη υπάρχουν δύο αντίγραφα με το πρώτο να έχει χρησιμοποιηθεί στο video clip των Devil’s train, σε διαφημιστικά trailers καθώς και στην καμπάνια «Make a Wish».Στην εν λόγω καμπάνια περιπολικά και μοτοσυκλέτες καταδίωκαν ένα πορτοκαλί, Dodge Charger. Παρότι οργανώθηκε ευρύτατη αστυνομική επιχείρηση της τροχαίας Ελληνικού για την ακινητοποίηση του θρυλικού αυτοκινήτου, κάθε προσπάθεια σύλληψης των αδελφών απέβη άκαρπη καθώς τη τελευταία στιγμή πριν από το μπλόκο, το αυτοκίνητο απογειωνόταν….

Ο Κώστας Σερσέμης μίλησε στον «Πρωινό Λόγο»: «Ανακατασκευάζουμε συνέχεια τέτοια αυτοκίνητα. Το 2015 που ήρθε ένα τέτοιο αυτοκίνητο Dodge Charger από το Κάνσας, βγάλαμε καλούπι. Ήδη έχουμε δύο τέτοια αυτοκίνητα, προτάσεις για προσφορά στην Ιρλανδία, μηνύματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Αμερική, Αυστραλία και Ρωσία.Τώρα λειτουργεί κανονικά βιοτεχνία ρεπλίκα. Διαθέτουμε ένα κατάστημα στα μηχανικά και ένα φανοποιείο».

Οι αδελφοί Σερσέμη διατηρούν και βιοτεχνία παραγωγής πολυεστερικών προϊόντων, ενώ έχουν σκέψεις και για δημιουργία αυτοκινήτων από ίνες κάνναβης! Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι και ο Στέλιος Μανουσαρίδης από τον Ανθότοπο είχε πριν από χρόνια ζωντανέψει το θρυλικό αυτοκίνητο, το οποίο φιλοξενήθηκε και στα περίπτερα της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης το 2015.

Οι αδελφοί Σερσέμη επαγγελματίες στον χώρο του αυτοκινήτου, με 20 χρόνια εμπειρίας στην ανακατασκευή και το αγωνιστικό αυτοκίνητο, θέλουν τώρα να «απογειωθούν» με πιστά αντίγραφα του στρατηγού Λι των Dukes, τα οποία μαγνητίζουν τους λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων.

Ιωάννα Παπαδημητρίου


του Στέλιου Μανουσαρίδη σε περίπτερο της ΔΕΘ