ΑΥΞΗΜΕΝΟΙ ΡΥΠΟΙ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ

Αυξημένες τιμές συγκεντρώσεων ρύπων εμφανίζονται την Τετάρτη με βάση και τις μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος, στους σταθμούς που έχει εγκατεστημένους το ΚΕΠΕ σε Οικισμό και Πτολεμαΐδα, ενώ το φαινόμενο επεκτείνεται και στην περιοχή της Φλώρινας.

Ενδεικτικά, ο σταθμός του Οικισμού δείχνει δείκτη ρύπανσης 8/10 (στις 11.30΄ π.μ.) με τη σχετική ένδειξη να δείκτη τη ρύπανση στο “κόκκινο”, ενώ σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα ο δείκτης ρύπανσης δείκτη 6/10 και αυξημένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων.

Βασίλης Ευαγγελόπουλος

Παρόμοια  ήταν η εικόνα και την Τρίτη, ενώ σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Εργαστηρίου Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Κέντρου Περιβάλλοντος κ. Βασίλη Ευαγγελόπουλο, το εν λόγω φαινόμενο οφείλεται στη θερμοκρασιακή αναστροφή σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή. Εκτίμησε, πάντως, ότι το φαινόμενο σιγά – σιγά υποχωρεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν συσσώρευση ρύπων στην περιοχή, ενώ εν μέσω χειμώνα και χαμηλών θερμοκρασιών η καύση ακατάλληλων υλικών ευνοεί τους ρύπους στην ατμόσφαιρα.

Β.Σ.