Εκτός τόπου και χρόνου χαρακτήρισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης οποιαδήποτε άλλη συζήτηση γίνεται για τέτοιου είδους έργα, όπως αυτό της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ στα εγκαίνιά της Τετάρτης. Συγκεκριμένα δήλωσε : «Υπήρξε η συζήτηση για το αν ένα τέτοιο έργο έπρεπε να είναι δημόσιο, ιδιωτικό, ΣΔΙΤ, ή ό,τι άλλο. Η θέση μας είναι πολύ σαφής, να γίνουν τα έργα με το καλύτερο εργαλείο που είναι πρόσφορο και επιλέγεται από τις τοπικές κοινωνίες. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκτός τόπου και χρόνου».
Με αυτό τον τρόπο απάντησε σε όσους πολέμησαν ή κράτησαν αποστάσεις από το έργο χωρίς να εμφανιστούν στα εγκαίνια. Να θυμίσουμε ότι ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης είχε μιλήσει και για επένδυση της αυτοδιοίκησης σε μια τέτοια μονάδα κάτι που προφανώς θεωρεί κουβέντα εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Σταθάκης. Ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. της περιοχής μας δεν έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια δείχνοντας την αντίθεσή τους στο έργο και τον εργολάβο. Για τις θέσεις εργασίας όμως της ΔΙΑΔΥΜΑ υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και αυτές εξανεμίστηκαν πριν καν ακόμα ενημερωθούν οι πολλοί. Επίσης ακόμα αναμένουμε τις δικές τους προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων…
Κι όσον αφορά τις δήθεν επικριτικές δηλώσεις Σταθάκη σε διάφορους αποδέκτες να θυμίσουμε ο ίδιος ο υπουργός μαζί με τον κ.Καρυπίδη είχε μιλήσει για συμμετοχή του δημοσίου τομέα και της αυτοδιοίκησης στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ μαζί με τους ιδιώτες. Δηλαδή εδώ μιλάμε για ένα άλλο ΣΔΙΤ, το οποίο επίσης είναι μια συζήτηση εκτός τόπου και χρόνου.
Ι.Π.