Η ευαισθητοποίηση του κόσμου και ειδικά των νέων προτάχθηκε στην ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στην πόλη της Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι τα Τρίτης με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Λάζαρου Μαλούτα. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αστυνόμευση και με τη συμβολή της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και σε περισσότερα τεστ πιθανόν με σύμβαση με ιδιώτες.

Ήδη ο δήμος με ενημερωτικό σποτ προσπάθεια να προσεγγίσει τη νεολαία με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων να καταγράφεται σε μικρές ηλικίες. Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο αγορά νέου μηχανήματος διάγνωσης του ιού για να υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα τεστ, ακόμα και η συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια με δωρεάν τεστ στους πολίτες ή και τα δειγματοληπτικά από τον ΕΟΔΥ με κινητές μονάδες.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων μετά και την αναστολή πολλών σχολικών μονάδων και τμημάτων. Σε αυτή την πρόταση ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης εξήγησε ότι δεν μεταδίδεται ο ιός μέσα στην σχολική κοινότητα, αλλά από τα μέλη της οικογένειας των μαθητών. Στα σχολεία εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Πάντως αναμένονται πολλά κρούσματα αυτές στις μέρες και αν δεν προσέξουμε όλοι μας , δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθούμε και στο επίπεδο 4.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δήμος Κοζάνης: Έκτακτη σύσκεψη φορέων για τον κορωνοϊό – Υψηλό το ποσοστό κρουσμάτων στην κοινότητα

Καμπάνια ευαισθητοποίησης του Δήμου Κοζάνης «Για τους λίγο πιο… μεγάλους»