Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιθυμεί την ολική απεμπλοκή της από τη ΔΥΠΡΑ Α.Ε. Μετά από την πολύχρονη και πολυέξοδη συνεργασία της με τους υπόλοιπους μετόχους και τα άκαρπα αποτελέσματα, οδηγείται σε αυτή την απόφαση. Ο Δήμος Βοίου θα παραλάβει και το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος και τις εκτάσεις, έχοντας πια αποκλειστική ευθύνη για τη διαχείριση του νερού και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
Το θέμα θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο με τον τίτλο «Έγκριση ή μη της Συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΥΠΡΑ Α.Ε.»Όπερ σημαίνει ότι η Περιφέρεια όχι μόνο δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και θα παραιτηθεί από τις μετοχές της, τις οποίες δεν γνωρίζουμε αν θα παραχωρήσει ή όχι. Τονίζουμε σε αυτό το σημείο τα αίτημα της Κοινότητας Πενταλόφου να είναι μέτοχος σε ένα τέτοιο έργο, το οποίο ακόμα βρίσκεται στα σκαριά, αν και πέρασαν περίπου 10 χρόνια από τα εγκαίνιά του.
Με τα χρέη στη ΔΕΗ να παραμένουν τεράστια και την απεμπλοκή της Περιφέρειας να σημαίνει και ανάληψη ευθύνης από το Δήμο Βοίου για αυτά. Θυμίζουμε ότι η ΑΝΚΟ έχει ήδη απομακρυνθεί από το μετοχικό κεφάλαιο και μαζί με την Περιφέρεια, φεύγει τώρα και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Την ίδια ώρα το Βόιο δεν έχει ακόμα διαυγές νερό και η κοινότητα της Νεάπολης συνεδριάζει για την ακαταλληλότητά του. Τα χρέη τεράστια και το πόσιμο καθαρό νερό της Πραμόριτσας αναζητείται.
Ι.Π.