Χρήστος Λιάπης: Θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες όλων των εξαρτήσεων που διογκώθηκαν μέσα στην πανδημία

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων δομών του ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας, στην οδό Ουρανίας 8 στην πόλη της Κοζάνης. Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο φιλοξενείται σε δομή του δήμου Κοζάνης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης μίλησε για μια πολύ σημαντική μέρα, μέρα ουσίας, χαράς και ευθύνης. Είναι η πρώτη ανάλογη μονάδα στη Δυτική Μακεδονία που λειτουργούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο θέλοντας να καλύψει στις αυξημένες ανάγκες πρόληψης και αντιμετώπισης όλων των εξαρτήσεων και όχι μόνο των ναρκωτικών που πυροδοτήθηκαν και διογκώθηκαν μέσα στην πανδημία, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Ένα καινούριο κύτταρο ανθρωπιάς και ευαισθησίας που θα λειτουργεί παράλληλα με την κινητή μονάδα και θα φέρει το μήνυμα της πρόληψης , απεξάρτησης και συλλογικής ευθύνης στη Δυτική Μακεδονία».

«Η μάστιγα των ναρκωτικών ταλαιπωρεί τις σύγχρονες κοινωνίες. Το ΚΕΘΕΑ ανοίγει το παράτημα στην Κοζάνη, σαν δήμος σταθήκαμε δίπλα και τους φιλοξενήσαμε σε δομή του δήμου για να είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε τη δομή .Εύχομαι να είναι χρήσιμη και αχρείαστη» ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Με τη σειρά του ο κ. Ηλίας Τοπαλίδης συμπλήρωσε ότι το κέντρο θεραπείας εξαρτημένων ατόμων έλειπε από την περιοχή μας, ενώ οι κινητές μονάδες θα κάνουν δράσεις στην περιφέρεια για όποιους την έχουν ανάγκη.

Ιωάννα Παπαδημητρίου