Μανώλης Στεργίου: Αυτός ο κατεξοχήν αγροτικός δήμος μπορεί να συνεχίσει την πορεία του χρόνο αρκεί να αξιοποιήσουμε τον ορεινό όγκο και τη λίμνη

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου πραγματοποιήθηκαν επισήμως τα εγκαίνια του αστυνομικού σταθμού Βελβεντού την Τετάρτη το μεσημέρι.

Ο Υπουργός  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήξερα ότι το Βελβεντό έχει ροδάκινα αλλά πάνω από όλα έχει καλούς ανθρώπους. Σας θέλω ενωμένους και μονιασμένους. Η ασφάλεια είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας. Η Δυτική Μακεδονία είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή απέναντι στην πατρίδα μας. Στις μέρες μας ήταν γραπτό να αντιμετωπίσουμε πόλεμο στην Ευρώπη από μια παράλογη εισβολή της Ρωσίας. Εμείς είμαστε με την πλευρά αυτών που υποστηρίζουν την εδαφική τους ακεραιότητα» ολοκλήρωσε ευχόμενος λίγη δουλειά στο νεοϊδρυθέντα αστυνομικό σταθμό Βελβεντού.

Ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου σημείωσε ότι η επανίδρυση του αστυνομικού σταθμού ήταν στόχος της δημοτικής αρχής από την ώρα που επανασυστάθηκε. Το 2000 καταργήθηκε με τη δημιουργία πολυδύναμου τμημάτων και απορροφήθηκε από το ΑΤ Σερβίων. Ο δήμος συνέβαλε με την παραχώρηση χρήσης ακινήτου μέχρι να αποκατασταθεί το κτίριο του παλιούς αστυνομικού σταθμού δίπλα στο δημοτικό σχολείο, στη φυσική του έδρα. Ο σταθμός θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας των δημοτών».

Ευχαρίστησε τον Υπουργό  για την ιστορική του απόφαση για την ίδρυση του σταθμού. Πρόσθεσε ότι όντας υπουργός Εσωτερικών ενίσχυσε τον επανασυσταθέντα δήμο με τα 2 εκ ευρώ. «Αυτός ο κατεξοχήν αγροτικός δήμος με το υπεραιωνόβιο συνεταιριστικό του κίνημα και τους υπέροχους ανθρώπους μπορεί να συνεχίσει την πορεία του χρόνο αρκεί με τη βοήθεια της πολιτείας να αξιοποιήσουμε τον ορεινό όγκο και τη λίμνη». Ευχαρίστησε και τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο που ετοιμάζει χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για συντήρηση οδικού δικτύου ορεινών οικισμών, όπως και το Γιώργο Αμανατίδη. «Θα είμαστε ευτυχείς στο τέλος αυτής της τετραετίας αν μπορούμε  να σταθούμε απέναντί σας και να σας πούμε ότι προσπαθήσαμε και κάναμε  ίσως λιγότερα από όσα θα θέλαμε, σίγουρα όμως περισσότερα από όσα μπορούσαμε». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους συνδημότες του.

Για ιδιαίτερο λαό μίλησε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος που αγωνίστηκε να φτιάξει το δήμο. «Έχει πολιτισμό, αυτό φαίνεται από την επσκεψιμότητα που έχει, έχει καλλιέργειες έχει τα πάντα. Οι Βελβεντινοί να συνεχίσουν αυτό που είναι, να δίνουν συναδελφοσύνη, εργατικότητα, πολιτισμό προς τα έξω. Να διαβιβάσετε στον πρωθυπουργό μας τις ευχαριστίες μας για ό,τι κάνει για το Βελβεντό».

«Κάτι που ήταν χρήσιμο έγινε πράξη .Εύχομαι να μυν υπάρχουν πολλά περιστατικά. Δείχνουμε ότι είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας» ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος. Ο Σπύρος Διόγκαρης, Αστυνομικός Διευθυντή Κοζάνης ανέφερε ότι αισιοδοξεί ότι με τη νέα δομή θα βελτιωθεί η ζωή των πολιτών. Αναδεικνύεται η αρμονική συμπόρευση πολιτείας, της αστυνομίας και του δήμου .Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των κατοίκων του Βελβεντού όπως είπε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου