ΤΟ GROUP ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΛΥΣΑΝΔΡΟ ΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ

Δe MamaΛss, είναι ο τίτλος του νεανικού συγκροτήματος από την Κοζάνη, που εμφανίστηκε πρόσφατα στο δημοφιλές μουσικό show x-factor και έκλεψε τις εντυπώσεις! Το κοζανίτικο group μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα για τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από αυτή τους τη συμμετοχή, ενώ αναφέρθηκαν και στα μουσικά του σχέδια, μέσα στα οποία είναι να επικοινωνήσουν τη μουσική τους σε μεγαλύτερο κοινό, αλλά φυσικά να κάνουν και έναν δίσκο.

Αναλυτικότερα, στο studio του ΡάδιοΛόγος βρέθηκαν οι Μαρία Βλαχάβα και Στέλιος Μπούκος, δύο εκ των επτά μελών του group. Απολαύστε τους!

 

Εσείς λέτε πως Οι “Δe MamaΛss” είναι ένα συγκρότημα που συστάθηκε την κατάλληλη στιγμή.. Πείτε μας αρχικά, για τη σύσταση του group. Πως ενωθήκατε και δέσατε, πότε, και η μέχρι τώρα πορεία σας μέχρι το x factor;

Μαρία: Πριν τρία περίπου χρόνια, βρεθήκαμε ο ηλεκτρικός κιθαρίστας (Αλέξανδρος Χριστοφορίδης), εγώ και ο Στέλιος Μπούκος και συζητήσαμε για ένα γκρουπ που θα είχε ως βάση την ξενόγλωσση μουσική . Εγώ τότε δεν ήμουν ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τα ξενόγλωσσα και έτσι το γκρουπ πήρε άλλη μορφή. Στην πορεία ήρθε και ο Μάκης Χαλβατζής με την ακουστική κιθάρα, ο Λάζαρος Καλέας με το σαξόφωνο και τότε ο Σάκης Χρόνης στην τρομπέτα. Μετέπειτα ήρθε ο Δημήτρης Λαδόπουλος κλαρίνο και φλάουτο. Συζητώντας όλοι μαζί και έχοντας διαφορετικά ακούσματα, βγήκε από το αποτέλεσμα. με το να πειραματιστούμε με την παραδοσιακή μουσική και κάποια άλλα είδη. Το βρήκαμε πολύ δημιουργικό, πολύωρο, αλλά το κάναμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

– Στην πορεία ήρθε το xfactor. Πως το είδατε σαν εμπειρία και πως σας αντιμετώπισαν οι κριτές;

Στέλιος: Ήταν μια έκπληξη προς το γκρουπ από τη Μαρία . Περιμέναμε τα αποτελέσματα. κάποια στιγμή μας παίρνουν τηλέφωνο, να πάμε Θεσσαλονίκη και να περάσουμε από μια pro – audition . Πήγαμε, παρουσιάσαμε το τραγούδι που είπαμε και στο 4 chairs στάδιο ,και οι κριτές εντυπωσιάστηκαν. Η εμπειρία ήταν καλή.  Μαρία: Περάσαμε στα 10 καλυτέρα group του διαγωνισμού, αφού πρώτα περάσαμε από ακόμη δύο φάσεις. Την πρώτη φάση όπου έδειξαν πολύ λίγο και στην τηλεόραση (με το τραγούδι Καίγομαι και λιώνω σε διασκευή μπλουζ) και στη δεύτερη φάση που είπαμε το Οικόπεδο σε gipsy διασκευή. Ήρθαν πολύ θετικά τα σχόλια. Οι ώρες αναμονής ήταν πολλές. Τελικά, στην τηλεόραση έχει πολύωρη αναμονή και δουλεύουν αρκετά αυτοί πουν βρίσκονται πίσω από τις κάμερες. Παρόλα αυτά την ώρα του performing είναι πολύ ευχάριστο. Το κοινό ήταν πολύ θερμό και αυτό που εκλαμβάνουμε ότι θα έπρεπε να έχουμε συνεχίσει τον διαγωνισμό, σε σχέση και με τα σχόλια που δεχτήκαμε. Τα σχόλια που ακούσαμε ήταν εξαιρετικά και πολύ τιμητικά.

 

Τελικά, δεν συνεχίσατε στα Live, ωστόσο, οι κριτές σας είπαν ότι είστε έτοιμοι για δισκογραφία

Μαρία: Μας είπαν ότι είμαστε έτοιμοι για τη μουσική βιομηχανία, αλλά δεν σας χρειάζεται όλο αυτό. Θα έπρεπε να κάνετε το δίσκο σας και να υπάρχετε στη μουσική βιομηχανία. Ο κ. Στόκας μας είπε ότι θα μας βοηθήσει σε αυτό, ώστε να κάνουμε ένα δίσκο με διασκευές και κάποια πρωτότυπα τραγούδια  , αλλά και κάποιες εμφανίσεις. Κύριος λόγος ήταν να επικοινωνήσουμε αυτό που κάνουμε στο κοινό. Παίζουμε στην Κοζάνη 2 χρόνια τώρα και ο κόσμος μας δέχθηκε. Η διασκευή είναι κάτι περίεργο. Το πρώτο μας live κάναμε στην Αιανή και ήταν πρόκληση. Το κάνουμε με πολύ αγάπη και μεράκι.

 

Πως βλέπετε την από εδώ και πέρα συμμετοχή σας, έξω από το xfactor;

Μαρία: Έχουμε κάποιες επαφές από άλλες πόλεις, θέλουμε να κάνουμε εμφανίσεις και αλλού. Θέλουμε δουλειά και για το δίσκο, αλλά έχουμε κι άλλες δουλειές.
Χρειάζεται να δώσουμε το δικό μας στίγμα, θέλουμε να το εδραιώσουμε και να ακουστεί και παραπέρα.

Τα πρώτα μηνύματα του Live στην Αιανή πως ήταν;

Στέλιος: Ήμασταν πολύ αγχωμένοι. Εγώ και σαν χοροδιδάσκαλος, πειραματιζόμουν με διασκευές  και έβαζα να χορεύουν, τους είχα προϊδεάσει. Μου άρεσαν οι διασκευές . Το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο. Τα σχόλια ήταν θετικά και παραμένουν θετικά.

 

Πώς δημιουργούνται οι διασκευές;

Μαρία: Απαιτούν πολύ χρόνο. Έχει τύχει να κάνουμε διασκευή και την επομένη να μη μας αρέσει. Συζητάμε πολύ και ο καθένας λέει τι πιστεύει μέσα από μια διαδραστική διαδικασία. Πλέον είμαστε 7 άτομα στο group. Οι ομάδες κάνουν πράγματα. Οι παρέες γράφουν ιστορία…Ωστόσο, δεν παίζουμε μόνο διασκευές, παίζουμε και ξένα, και αγγλόφωνα, και πορτογαλικά, κρατώντας τον κόσμο σε εγρήγορση.

 

Είστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή περιοδεία;
Μαρία
: Τη Δευτέρα παίζουμε στην Αιανή και μάλιστα έχουμε επέτειο στο group.

Β.Σ.

 

Κράτα το