Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν στην αγορά λόγω πανδημίας, η βιομηχανία Alfa Pastry της οικογένειας Κουκουτάρη, κατάφερε να κατακτήσει την ηγετική θέση στον κλάδο κατεψυγμένης ζύμης στο λιανικό εμπόριο και να αυξήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα κατά 34%.

H πρώτη θέση σε όγκο και αξία πωλήσεων στην αγορά του αποτελεί μια επιτυχία που ήρθε, όχι τυχαία, κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς η οποία χαρακτηρίστηκε από σημαντικές δυσκολίες, όπως ήταν και η συνεχιζόμενη αναστολή των εργασιών του κλάδου HORECA, λέει ο επικεφαλής του ομίλου Διονύσης Κουκουτάρης.

Σε ότι αφορά τα ταμειακά της διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 10,2 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Alfa για το 2020 δείχνουν μια διατήρηση του κύκλου εργασιών στα επίπεδα του 2019, κάτι το οποίο αποτελεί κατόρθωμα, αφενός λόγω της ραγδαίας μείωσης που επικράτησε στην αγορά του κλάδου HORECA, αφετέρου σε σχέση με τις απώλειες που καταγράφηκαν στις περισσότερες εκ των εταιρειών του κλάδου.

Οι εξαγωγές της διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, χωρίς να παρουσιάσουν μείωση, παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία στις διασυνοριακές μεταφορές.

Συγκεκριμένα ο καθαρός κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 36,538 εκατ. ευρώ από 37,240 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019 και τα καθαρά κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 3,003 εκατ. ευρώ από 3,944 εκατ. ευρώ.

Η βιομηχανία από την Κοζάνη, υλοποίησε επενδύσεις 1,1 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνοντας επενδυτικό σχέδιο ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, το οποίο ήταν σε εφαρμογή από το 2017. Επίσης ολοκληρώθηκε η μετάβαση σε νέο μηχανογραφικό σύστημα, κάτι που αναβάθμισε τη διαχείριση των λειτουργιών της, σε cloud περιβάλλον.

Έναρξη νέου επενδυτικού σχεδίου 3 εκατ. ευρώ

Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζει την έναρξη νέου επενδυτικού σχεδίου, ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ η εκκίνηση της εμπορικής δραστηριότητας στην Αμερική, μέσω δύο θυγατρικών που έχει δημιουργήσει θα ενεργοποιηθεί εντός του Β’ εξαμήνου του έτους.

Η «Alfa Holdings USA, Inc.» ιδρύθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 2019 με έδρα την πολιτεία της Βιρτζίνια στις Ηνωμένες Πολιτείες και σκοπό τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιρειών.

Η «Alfa Holdings USA, Inc.» συμμετέχει κατά 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της «Kouzina Foods LLC» ιδρύθηκε και αυτή στις 22 Οκτωβρίου του 2019 με έδρα την πολιτεία του Ντέλαγουερ στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό την εμπορία κατεψυγμένων τροφίμων, και πιο συγκεκριμένα προϊόντων που παράγει η LLC «Αθανάσιος Κουκουτάρης Α.Ε.Β.Ε.» (brand: Alfa Pastry) χρησιμοποιώντας το δικό της σήμα Kouzina, στο εξωτερικό.

Πηγή:powergame.gr