Για την κατάσταση που επικρατεί στην Δυτική Μακεδονία και τη θλιβερή “πρωτιά” που κατέχει σε θύματα από τον φονικό κορωνοϊο έγινε λόγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το Σάββατο 4 Απριλίου, μιας 16 νεκροί καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία με 10 από αυτούς να αφορούν την ΠΕ Κοζάνης.

Ειδική αναφορά έγινε στην 85χρονη από τη Δαμασκηνιά, που κατέληξε το τελευταίο 24ωρο, ασθενή με βεβαρυμένο ιστορικό. Οι θάνατοι στην περιοχή ανέρχονται σε 2 από τη Δαμασκηνιά και 2 από τη Δραγασιά, όπως σημείωσε ο πρόεδρος την Δαμασκηνιάς κ. Παύλος Τζάνας τονίζοντας πως θα πρέπει οι άνθρωποι σιγά σιγά θα πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους. Στην παύση λήξης της καραντίνας συμφώνησε και ο δήμαρχος Βοϊου,κ. Χρήστος Ζευκλής, μιας και τις τελευταίες 4-5 μέρες δεν υπάρχει νέο κρούσμα στα δύο χωριά.

Μάλιστα λόγος έγινε και για δύο ύποπτα κρούσματα νεαρών ατόμων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, 25 ετών και 35 με τον 25χρονο να έχει επισκεφθεί πρόσφατα την Αγγλία. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos οι δύο νεαροί ασθενείς από περιοχές της Κοζάνης είναι φορείς του ιού και συγκαταλέγονται στα 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ημέρας. 7 δείγματα βγήκαν αρνητικά στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ στο Μποδοσάκειο νοσηλεύονται 17 άτομα εκ των οποίων τα δύο σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ι.Π.-Φ.Μ.