Χθες ξεκινήσαμε τη μέρα μας με μια συνάντηση στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Υδρογόνου Hydrogen Europe με τον Jorgo Chatzimarkaki μαζί με τον Περιφερειάρχη μας Giorgos Kasapidis A και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρος Χατζηζήσης συζητώντας για τις εξελίξεις πάνω στο πράσινο υδρογόνο για την περιοχή μας αλλά και την χώρα.

Συνέχισα το μεσημέρι με την εκπροσώπηση του Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia στη Γενική Συνέλευση του Hydrogen Europe. Πρέπει να πω σε αυτό το σημείο ότι η οικονομία του υδρογόνου επεκτείνεται ραγδαία και όλοι οι άνθρωποι στη Γραμματεία του HE κάνουν πολύ καλή δουλειά! Μετά τη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε επίσης ένα εξαιρετικό εργαστήριο σχετικά με τα διαθέσιμα εργαλεία Κρατικής Ενίσχυσης της ΕΕ! Πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο με πολλές δυνατότητες. Η βραδιά έκλεισε τέλεια με το Hydrogen Europe Winter Market.

Σήμερα, είχαμε μια επίσης εξαιρετική συνάντηση για το H2 Valleys S3 Partnership όπου είχαμε την τιμή να παρευρεθεί ο Περιφερειάρχης μας κ. Κασαπίδης. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν επίσης νέες ευκαιρίες για συνεργασία και νέες προσκλήσεις, αλλά επιπλέον παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το νέο μας Ευρωπαϊκό έργο Hy2Market! Η Δυτική Μακεδονία είναι μεταξύ των 11 Περιφερειών της ΕΕ που συμμετέχουν στο έργο!
Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Κασαπίδης συναντήθηκε και συζήτησε με τον κ. Tjisse Stelpstra, Υπουργό της Περιφέρειας Drenthe (Ολλανδία) όσον αφορά τις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών. Μαζί με τον Patrick Cnubben θα υποστηρίξουμε την όλη διαδικασία τους επόμενους μήνες!

Τέλος, πιστεύω ακράδαντα ότι οι προοπτικές υδρογόνου στις Περιφέρειες της ΕΕ παρότι είναι μεγάλες πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και επιπλέον οι συνέργειες μεταξύ τους πρέπει να γίνουν εντονότερες!