ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Σε δωρεά προς το Νοσοκομείο Κοζάνης προχώρησε η αλληλέγγυα κίνηση πολιτών “Το Μαμάτσειο μας”. Πρόκειται για δωρεά που περιλαμβάνει ανακαίνιση δύο χώρων που θα γίνουν τα δωμάτια εφημερίας των γιατρών, καθώς και ένα μπάνιο, ένα σωμάτιο ασθενών και ένας χώρος συνάθροισης των γιατρών,. Δεν είναι η πρώτη εθελοντική δράση πολιτών προς όφελος του Νοσοκομείου Κοζάνης, αλλά δεν θα είναι και η τελευταία, μιας και η κίνηση αυτή έχει απευθυνθεί σε ευεργέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να κάνει και άλλες παρόμοιες δράσεις.

Όπως τόνισε ο διοικητής Γιώργος Χιωτίδης, ο εν λόγω χώρος που δημιουργήθηκε σχεδόν εξολοκλήρου από την κίνηση πολιτών “Το Μαμάτσειό μας”, στεγαζόταν παλιά η Στεφανιαία μονάδα , και τώρα περιλαμβάνει ένα γραφείο εργασίας γιατρών (ειδικευόμενων παθολογικής), ένας δίκλινος θάλαμος ασθενών και δύο εφημερία γιατρών. “Ως διοίκηση νοιώθουμε κατα- συγκινημένου γιατί το έργο πραγματοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ευχαριστούμε για αυτή τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας. Ζούμε σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και όσο και αν τα πράγματα βελτιώθηκαν, κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική”, ανέφερε, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν. Επίσης, τόνισε πως με την ίδια δράση διαμορφώθηκαν και δύο μπάνια στην Ψυχιατρική πτέρυγα.

Από την πλευρά του ο συντονιστής της αλληλέγγυας κίνησης και καθηγητής στο ΤΕΙ Βασίλης Κικής είπε πως η εν λόγω κίνηση δημιουργήθηκε ώστε να βοηθηθεί το σημαντικό έργο του Νοσοκομείου. Οι ευεργέτες ανταποκρίθηκαν και δημιουργήθηκε ο εν λόγω χώρος, ενώ θα ακολουθήσουν εκκλήσεις προς τους απανταχού ευεργέτες ανά τον κόσμο, με στόχο να βελτιωθούν οι υποδομές στο Νοσοκομείο. Η συνέχεια είναι ένα μεταλόπνοο στόχο, με τη δημιουργία ενός αιμοδυναμικού εργαστηρίου, μια μεγάλη δαπάνη 400.000 ευρώ, που ωστόσο θα ωφελήσει τους συμπολίτες μας.

Τέλος, στη δράση συνέβαλε και ο σύνδεσμος υδραυλικών Κοζάνης , με τον πρόεδρό του Γεώργιο Σιόλιο να αναφέρει πως στέκονται συμπαραστάτες στα κοινά και θα συνεχίζουν να το πράττουν.

Β.Σ.