ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 88 Τ.Μ. ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Μια αείμνηστη γυναίκα που απεβίωσε πρόσφατα από τη ζωή, αποφάσισε με το θάνατό της να κάνει μια σημαντική ευεργεσία προς τον σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Κοζάνης. Έτσι, τους άφησε κληρονομιά ένα διαμέρισμα 88 τετραγωνικών μέτρων, στην Αθήνα. Η αποδοχή της κληρονομιάς έγινε από τα μέλη του συλλόγου, και πλέον το συγκεκριμένο ακίνητο είναι και το μόνο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.

Η εν λόγω γυναίκα που δεν κατάγεται την περιοχή, αλλά από τη Βέροια, όσο ζούσε είχε ενημερωθεί για τις δράσεις του συλλόγου και θέλησε με το θάνατο της να τους ευεργετήσει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με αναπηρία ΠΕ Κοζάνης Μιχάλης Μήγγος. Μάλιστα, παραχώρησε ως κληρονομιά ένα σπίτι στο σύλλογο της Κοζάνης και ακόμη ένα σπίτι στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Στόχος του συλλόγου ατόμων με αναπηρία είναι να αξιοποιήσει το εν λόγω σπίτι, είτε ως ξενώνα, είτε αν αυτό αποδειχθεί δύσκολο (επειδή πρόκειται για κληρονομιά), να το νοικιάζει για να κερδίζει κάποια χρήματα, ή ακόμη και να το χρησιμοποιούν κάποια μέλη του όταν βρίσκονται στην Αθήνα για διάφορους σχετικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση όσο υπάρχουν άνθρωποι, τότε πράξεις σαν αυτές αξίζει να βρουν μιμητές.

 

Β.Σ.