Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις διοργανώνει Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ασθενείς με πολυνευροπάθειες, άνοιες, νόσο Alzheimer, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, νόσο Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α. και πραγματοποιείται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης της Alzheimer Hellas, υπό την επιστημονική εποπτεία της ομότιμης καθηγήτριας νευρολογίας ΑΠΘ Μάγδας Τσολάκη.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών θεραπευτικής άσκησης ασθενών με νευρολογικές παθήσεις , η πρόληψη αλλά και η πρώιμη παρέμβαση και αντιμετώπιση της αναπηρίας που επέρχεται στην πορεία της κάθε νευρολογικής νόσου, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 4 Μαρτίου (ώρες 8:00-15:30) και θα πραγματοποιείται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής τους και να ενταχθούν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μετά από την επικοινωνία τους με την δρ.Βασιλική Γαροπούλου(τηλ. επικοινωνίας: 6932906720)

Θα ισχύουν όλα τα τρέχοντα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 και οι οδηγίες για υποχρεωτική χρήση μάσκας, εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και τήρηση αποστάσεων. H φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων με αθλητική ενδυμασία στη Μονάδα Alzheimer «Αγία Ελένη» (Π. Συνδίκα 13), θα πραγματοποιείται με προγραμματισμένο προσωπικό ραντεβού, προ-συνεννόηση για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, μέσω τηλεφώνου και καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο). Κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι θα υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση της Alzheimer Hellas», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, είναι υποχρεωμένοι να φορούν ιατρική μάσκα ή εναλλακτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/ΚN95) σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ