Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Με φοιτητικές εστίες πρότυπο απαντούν στη «μιζέρια». Πώς ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας προχώρησε στην «επανάσταση του αυτονόητου» παρέχοντας όχι μόνο αξιοπρεπή διαβίωση αλλά και αίθουσα γιόγκα , κολύμβησης, ψυχολόγους και γυμναστήρια.

Φοιτητικές Εστίες: Όποιος θέλει μπορεί …Γιατί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας οι εγκαταστάσεις είναι πρότυπο , ενώ στην Αθήνα….αναφέρει το πρωτοσέλιδο από τα «Νέα» της Τρίτης

Το δημοσίευμα της Μάρνυς Παπαματθαίου που δημοσιεύεται στα «Νέα» εξαίρει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που χαρακτηρίζεται για το νοικοκύρεμά του. Επίσης αναφέρεται στη λειτουργία των φοιτητικών εστιών με το ποσό των 100 ευρώ που καταβάλουν οι φοιτητές με την έναρξη της χρονιάς , τα οποία επιστρέφονται μέσω των προγραμμάτων φοιτητικής μέριμνας .Επίσης για να μείνουν οι φοιτητές πρέπει να έχουν περάσει τα μισά μαθήματα.

«Υιοθετούμε την εφαρμογή διεθνών πρακτικών που θεωρούνται αυτονόητες στα ιδρύματα του εξωτερικού .Η εφάπαξ καταβολή μικρού ποσού και η υιοθέτηση ακαδημαϊκού κριτηρίου για την παραμονή στις φοιτητικές εστίες συγκαταλέγονται στις πρόσφατες αποφάσεις της Συγκλήτου με βασική επιδίωξη την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και των δομών στέγασης ,προς όφελος εν τέλει των ίδιων των φοιτητών αναφέρει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θόδωρος Θεοδουλίδης στο άρθρο του με θέμα «Υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και ολιστική φοιτητική μέριμνα».

Μόλις εντοπιστεί μια ζημιά, δηλώνεται ηλεκτρονικά και σε δυο μέρες επιδιορθώνεται αναφέρει το δημοσίευμα. Οι εστίες διαθέτουν και ηλεκτρική τεχνική «οδό» , αφού όλα τα προβλήματα που προκύπτουν δηλώνονται στο διαδίκτυο.

Στο παλιό καθεστώς όπως τόνισε η Άννα Σπύρτου, αντιπεριφερειάρχης φοιτητικής μέριμνας υπήρχαν φοιτητές που έμεναν σε εστίες για δέκα χρόνια , ήταν εξαφανισμένοι. «Κινηθήκαμε, ψάξαμε τα παιδιά χωρίς την αστυνομία, μιλήσαμε μαζί τους, τελικά έφυγαν». «Όλα αυτά δεν είναι επαναστατικά. Είναι το αυτονόητο» .

Για το κρύο παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποια δωμάτια που είναι βορεινά και θέλουν μόνωση .»Δεν το αφήνουμε , όσο μπορούμε παλεύουμε» συνέχισε η ίδια.

Πηγή: Τα Νέα