Πολλές διαρροές σημειώθηκαν τις τρεις τελευταίες μέρες  στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης με αποτέλεσμα πολλά σημεία της πόλης να μην τροφοδοτούνται .Τα μεγαλύτερα από αυτά είναι η περιοχή του Νοσοκομείου , των παλιών ΚΤΕΛ, γύρω από τον κόμβο Τσαρίδη, στην οδό Σμύρνης και στην πλατεία Λασσάνη. Φυσικά υπάρχουν και άλλες περιοχές με τέσσερις ή και λιγότερες οικοδομές που παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα.

Οι διαρροές θεωρούνται φυσιολογικές, όπως συμβαίνει σε κάθε έναρξη της τροφοδοσίας λόγω της απραξίας του δικτύου. Ως γνωστός απαιτείται τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο δοκιμών  για να φτάσει  ζεστό νερό σε όλο το δίκτυο, κάτι που δεν συνέβη .Σε κάθε περίπτωση και συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και του εργολάβου προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και πιθανόν μέχρι το απόγευμα σε κάποια μέρη να ζεσταθούν .Τα φορτία από τη ΔΕΗ είναι κανονικά και ακόμα δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία της δεύτερης μονάδας που θα μπει σε λειτουργία γύρω στις 15 Οκτωβρίου.

Νεότερη ενημέρωση στις 19:30:Πριν περίπου τρεις ώρες τροφοδοτήθηκε η περιοχή των παλιών ΚΤΕΛ και πριν λίγο και η περιοχή του Νοσοκομείου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Προβλήματα στην τηλεθέρμανση της Κοζάνης πριν την επίσημη έναρξη