Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κοζάνης και των Κέντρων Υγείας, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Πανυγειονομικής Κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποίησε την Τετάρτη το πρωί συγκέντρωση-διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Μαμάτσειου που συνοδεύτηκε με τετράωρη στάση εργασίας .

Ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης ,επιμελητής ψυχίατρος και πρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ Δ. Μακεδονίας εξήγησε ότι αυτή την φορά η διαμαρτυρία γίνεται για το μισθολογικό , «διεκδικούμε 13ο και 14ο μισθό. Η υποστελέχωση είναι γνωστή. Ο μήνας καλύπτεται ι με υπεράριθμες εφημερίες .Το πλαφόν των υπεράριθμων εφημεριών επανήλθε στο 9%. Οι γιατροί δεν θα πληρωθούν εφημερίες. Επίκειται απόλυση επτά ειδικευομένων γιατρών στο Γ.Ν. Καστοριάς με μια πρωτότυπη κίνηση το διοικητή που δεν ανανεώνει τους παρατασιακούς ειδικευόμενους .

Ο Δημήτρης Ντέντης ταμίας του συλλόγου εργαζομένων του Μαμάτσειου ζήτησε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος . «Ήδη απολύθηκαν δύο στο Μαμάτσειο παρότι έχουν σύμβαση μέχρι 31-12-2022, να γίνουν όλοι αορίστου ή να γίνουν προκηρύξεις. Οι συνάδελφοι που δουλεύουν εδώ και έξι χρόνια δεν παίρνουν ούτε το επίδομα τέκνων ούτε υπερωριακή απασχόληση .Υπάρχουν μεγάλα κενά στα νοσοκομεία»
Η γραμματέας ανέφερε ότι το σωματείο αγωνίζεται για τους 45 εργαζομένους σε αναστολή, για όλους τους συμβασιούχους . «Φωνάζουμε έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία για φύλαξη, καθαριότητα ,σίτιση»

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

• Να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι υγειονομικοί σε αναστολή. Δεν υπάρχει λογική, υγειονομική και επιστημονική βάση στις αναστολές.

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Η απόλυσή τους ισοδυναμεί με κατάρρευση τμημάτων και υπηρεσιών.

• Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία. ΟΧΙ στην Ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

• Επαρκής χρηματοδότηση και στελέχωση των νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

• Αύξηση μισθών και καμιά περικοπή. Επέκταση στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη στα ΒΑΕ.

• Θεσμοθέτηση επαγγελματικής νόσου-Εργατικού Ατυχήματος.