ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Διαμαρτυρία προς τη διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε προσωρινό “λουκέτο” τις κλινικές Παιδιατρική αλλά και τον Μαιευτική (για τις γέννες), έκανε την Τετάρτη ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της διεύθυνσης του Νοσοκομείου, το πρόβλημα θα υφίσταται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου τουλάχιστον, οπότε και είναι σε ισχύ η αναρρωτική άδεια του διευθυντή της Κλινικής Δημήτρη Κυφωνίδη.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο διοικητής του “Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου”  Γιώργος Χιωτίδης, η διοίκηση του Νοσοκομείου προέβη σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να καλυφθεί το κενό, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. “Το πρόβλημα είναι πως ο παιδίατρος έσπασε το χέρι του για 15 ημέρες δεν μπορεί να εισαγάγει η κλινική  παιδάκια,  θα κάνει μόνο εξωτερικά ιατρεία. Μέχρι τότε τα μαιευτικά περιστατικά που θα χρειαστεί θα πηγαίνουν Κοζάνη. Εμείς ζητήσαμε από την 3η ΥΠΕ αν υπάρχει διαθεσιμότητα  σε επικουρικούς, κάνοντας εκ νέου αίτηση οι οποίοι αν  προκύψει ενδιαφέρον μπορεί να έρθουν σύντομα. Ζητήσαμε, επίσης, αν είναι δυνατόν να επιστρατευθούν γιατροί Παιδίατροι από άλλα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ , ωστόσο δεν βρέθηκε κάποια λύση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιωτίδης.

 

Σε έξαρση οι ιώσεις

Εντωμεταξύ, οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη προσέλευση ασθενών, αυτή την περίοδο, στα νοσοκομεία της περιοχής. Όπως επιβεβαιώνει ο κ. Χιωτίδης, ναι μεν η προσέλευση είναι μεγάλη λόγω έξαρσης της γρίπης και του ιού της γαστρεντερίτιδας, αλλά οι γιατροί διαβεβαιώνουν πως είναι κάτι συνηθισμένο για την εποχή.

 

Β.Σ.