Τροποποιείται η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Μονάδα Παραγωγής – Αποθήκευσης – Εμπορίας Εκρηκτικών Υλών για εμπορική χρήση στη θέση «ΜΠΑΪΡΙΑ», περιοχής αγροκτήματος Αγαλαίων της Δ.Ε. Βεντζίου του Δήμου Γρεβενών, της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ Ε.Π.Ε.», με δ.τ.: «ΕΛ.Τ.ΕΚ. Ε.Π.Ε.», λόγω επανακατασκευής του κτιρίου παραγωγής , τροποποίησης Η/Μ εξοπλισμού και γραμμής παραγωγής αυτού.

Στη νέα υπό κατασκευή μονάδα παραγωγής μετά την ολοσχερή καταστροφή του εργοστασίου στις 21 Μαρτίου 22 δεν θα παράγεται πλέον ANFO , αλλά μόνο MΑTRIX και εκρηκτικά Γαλακτώματα .Το ANFO θα αποτελεί μόνο προϊόν εμπορίας. Σε επόμενο στάδιο θα κατασκευαστεί διακριτό κτίριο κατασκευής ANFO.

EXPLO ANFO
Είμαι μια οικονομική, εύκολη και ασφαλής εφαρμογή αναφέρει η σελίδα της εταιρίας. Το EXLPO ANFO είναι εκρηκτικό σε σκόνη, το οποίο αποτελείται από ένα ομοιογενές μείγμα πορώδους νιτρικού αμμωνίου και πετρελαίου, σε αναλογία 94.3% και 5.7% κατά βάρος. Αυτή η αναλογία παρέχει βέλτιστο ισοζύγιο οξυγόνου. Το ANFO παράγεται για χρήση σε ξηρές τρύπες. Παρέχει βέλτιστη φόρτιση των διατρημάτων λόγω της ελεύθερης ροής του. Δεν συνιστάται η χρήση του σε διατρήματα, κάθετα ή οριζόντια, με διάμετρο μικρότερη των 45 mm.

Ι.Π.