ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ – ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΤΑΚΙΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ

Διευκρινήσεις για το πότε και με ποια διαδικασία θα γίνει πραγματικότητα η μετεγκατάσταση του χωριού τους, ζητούν οι κάτοικοι της Ακρινής, ενώ μάλιστα τη Δευτέρα αντιπροσωπία μετέβει στην Αθήνα, προκειμένου να καταθέσει τις ενστάσεις της για τη διαδικασία και να συμπεριληφθεί το κύριο αίτημά τους, που είναι να μπει χρονικό περιθώριο στη μετεγκατάσταση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο  Κώστας Πουτακίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ακρινής, στη λαϊκή συνέλευση που έγινε το Σάββατο στην Ακρινή, παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης , οι βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Εκεί συζητήθηκε το θέμα της τροπολογίας που κατατέθηκε, σε σχέση με το Προεδρικό Διάταγμα για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής . Ήταν μια πολύωρη , εποικοδομητική συζήτηση, από την οποία προέκυψε ένα πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή από τον περιφερειάρχη, όπως σημείωσε ο ίδιος.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι ζητούν κάποιες τροποποιήσεις και αλλαγές για το θέμα του χρονικού περιθωρίου ώστε να βγει το προεδρικό διάταγμα , κάτι το οποίο θα τους καλύψει καλύτερα. Οι κάτοικοι λένε ότι με τον τρόπο που κατατέθηκε και έτσι όπως αναφέρεται η μετεγκατάσταση, οι ίδιοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. “Είναι προς την κατεύθυνση της μετεγκατάστασης, αλλά το χρονικό περιθώριο θεωρούμε ότι πρέπει να μπει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πουτακίδης.  Εντωμεταξύ, οι κάτοικοι ζητούν να μπει και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ώστε να προχωρήσει η μετεγκατάσταση πιο γρήγορα, μάλιστα το απόγευμα θα έχουν συνάντηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Για την ώρα οι κάτοικοι τηρούν στάση αναμονής, και λένε ότι προέχει να γίνει κάποια ειδική αναφορά για το θέμα. “Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, θα δώσουμε τον αγώνα μας και θα συνεχίσουμε. Όταν μπλεκόμαστε με τους νόμους, ο κόσμος ανησυχεί και εμείς μεταφέρουμε αυτή την ανησυχία. Θα δώσουμε ότι μπορούμε για να μετατρέψουμε την ανησυχία για ικανοποίηση και να προχωρήσουμε πιο ομαλά”, σημείωσε ο ίδιος.

Θυμίζουμε ότι η ψήφιση της τροπολογίας θα γίνει σε διάστημα 10 ημερών περίπου, στο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα και θα περιλαμβάνει επίσης και την απαλλοτρίωση των Αναργύρων που θα γίνει υπέρ του δημοσίου.

Β.Σ.