Έντονη ανησυχία υπάρχει στους εργαζόμενους του Μαμάτσειου μετά το πρώτο θετικό κρούσμα του 53χρονου από τη Σιάτιστα που έφτασε στο Μαμάτσειο και από κει στο ΑΧΕΠΑ χωρίς να ληφθούν προληπτικά μέτρα για 12 ώρες! Σε αυτό το διάστημα ο ασθενής ήρθε σε επαφή με το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, τον αδελφό του, μπήκε στο ταξί, νοσηλεύτηκε στην παθολογική, έκανε ακτινογραφία, αξονική, ήρθε σε επαφή με την εφημερεύουσα γιατρό, ασθενείς και συνοδούς.

Το περιστατικό πήγε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Ντέντης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κοζάνης στο Flash και εκεί εξετάστηκε στο ειδικό box. Οι γιατροί του ΕΟΔΥ έκριναν ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κορονοιό και στάλθηκε με ταξί με τον αδελφό το  στο Μαμάτσειο για έλεγχο. Το περιστατικό πήγε κατευθείαν για εξετάσεις.

Βγήκε ακτινογραφία, μετά αξονική, δεν λήφθηκαν τα μέτρα. Δεν πήγε στο Μποδοσάκειο όπως έπρεπε ούτε μπήκε σε απομόνωση ο εργαζόμενος από το Νοσοκομείο της Καστοριάς. Χάθηκαν 12 ώρες και στις 3 η ώρα επιδεινώθηκε ο κορεσμός του ασθενούς και κατόπιν αναζητήθηκε άλλο νοσοκομείο για να μεταφερθεί τελικά στο ΑΧΕΠΑ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου