Ο Δημήτρης Ντέντης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κοζάνης μίλησε στο West Channel για την κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν. Κοζάνης. Ανέφερε ότι δεκαεννέα ασθενείς νοσηλεύονται στην παθολογική, εννιά εκ των οποίων είναι θετικοί στον ιό, ενώ ελάχιστο προσωπικό έχει προσβληθεί. Υπάρχουν θέματα με το μοριακό μηχάνημα, η Κοζάνη εξυπηρετεί εννέα νοσοκομεία , τα τέσσερα της Δυτικής Μακεδονίας, την Κατερίνη, τη Βέροια και την Έδεσσα, δέχεται μεγάλη πίεση. Στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν δυο μηχανήματα ένα στο ΑΧΕΑ και ένα στο Παπαγεωργίου και θα μπορούσαν να αγοραστούν και άλλα. Πήρε και συμπληρωματικό μηχάνημα το Νοσοκομείο της Κοζάνης, τα έξοδα του οποίου εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

«Ο ΕΟΔΥ έχει κάνει πολλά σφάλματα» σημείωσε ο ίδιος, ενώ «το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του». «Δεν άρχισε να λειτουργεί ακόμα η ΜΕΘ, δεν νοσηλεύεται κενές με κορωνοϊό» συνέχισε τονίζοντας ότι «ένα από τα αιτήματα του Σωματείου ήταν η λειτουργία και η στελέχωσή της ΜΕΘ. Με το προσωπικό που έχουμε μπορεί να λειτουργήσουν μόνο τρία κρεβάτια. Περιμένουμε και άλλο προσωπικό για να υπάρχει ασφάλεια και για το προσωπικό και για τους νοσηλευόμενους». Μάλιστα συμπλήρωσε ότι αν πάρεις προσωπικό από διάφορα τμήματα πρέπει να εξειδικευτεί αυτό στα μηχανήματα, «δεν μπορώ να πάω εγώ που δεν γνωρίζω από ΜΕΘ, να μολυνθώ και μολύνω τους άλλους …» είπε χαρακτηριστικά.

Για το νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη είπε: «Έχουμε ζητήσει να γίνει καινούριο σύγχρονο νοσοκομείο στην Κοζάνη .Δεν υπάρχει καμιά αντιπαλότητα με το Μποδοσάκειο. Με τα χρήματα της απολιγνιτοποίησης μπορεί να έρθουν τα χρήματα. Τα Γιάννενα έχουν δυο μεγάλα νοσοκομεία.»

Ιωάννα Παπαδημητρίου