Ο Δημήτρης Κοσμίδης , πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και περιφερειακός σύμβουλος εξέφρασε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος την κάθετα αρνητική στάση του συνδυασμού του Γιώργου Δακή, αλλά και του ιδίου προσωπικά ως πολίτη Νεάπολης για το κέντρο αποθήκευσης ψυχών στο στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη, όπως χαρακτηριστικά το ονόμασε. Μας έφερε στη μνήμη την απόφαση Χρυσοχοϊδη για κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών με καταλυτική τότε τη αντίδραση του λαού όπου απέτρεψε το γεγονός, ανέφερε.

«Τώρα που έφυγαν εφορίες, τράπεζες, καταργήθηκε και ένα τμήμα αστυνομίας, αποδυναμώθηκε και η συνοριοφυλακή , αλλά και η αστυνόμευση της Σιάτιστας με δύο κέντρα υγείας που υπολειτουργούν αποφάσισε το κράτος να μας φέρει τους μετανάστες για να μας ενισχύσει την ελληνική οικονομία κάνοντας ανάπτυξη με ψυχές των μεταναστών» . « Θα πρότεινα στον υπουργό να έρθει να μείνει κάνα δυο μέρες και μετά να πάρει απόφαση φέρνοντας και περισσότερους» τόνισε μιλώντας για αποφάσεις πρόχειρες σε οβάλ γραφεία. Αναφορά έκανε και στην επιτροπή που θα πάει στην Αθήνα για το εν λόγω θέμα.

Για το θέμα των διοδίων στη Σιάτιστα
Τα διόδια θα αποδυναμώσουν την επισκεψιμότητα της περιοχής ανέφερε ο κ. Κοσμίδης. Θα επιβαρύνουν ήδη μια περιοχή που τη μαστίζει η ανεργία . «Κοιτάνε να βάλουνε ταφόπλακα στην περιοχή μας για να κάνουν μετά ό, τι θέλουν», ανέφερε .

Το τεμαχισμένο πλάνο για τη γούνα
Για το business plan της γούνας που συντάχτηκε πριν δύο χρόνια μίλησε ο κ. Κοσμίδης με προτεραιότητα να χτυπήσει την ανεργία . «Πριν 3 χρόνια εξήγγειλε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης 500 θέσεις εργασίας στον κλάδο της γουνοποιίας. Αυτός ο άξονας έχει τεμαχιστεί και έχει πάει στις 300 κι οι θέσεις δεν είναι όλες για τη γουνοποιία .Από το 1, 5 εκ έχει κουτσουρευτεί στα μισά κι αφορά όλη τη Δυτική Μακεδονία» ανέφερε. Υπεραμύνθηκε της θέσης του να πάνε όλα τα χρήματα στον κλάδο μιας και πρόκειται για τον δεύτερο πυλώνας ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας. Ασχολούνται πάνω από 10.000 άτομα στη γούνα είπε λέγοντας ότι «θα δώσουμε τη μάχη μας για να το πάρουμε όλο το ποσό».

«Θέλουν να έχουν φτωχό κόσμο και να τον σιτίζουν με επιδόματα φτώχειας, η επιχειρηματικότητα πεθαίνει» απάντησε σε ερώτηση του Λύσανδρου Ρήγα για το που βρίσκεται ο κλάδος. Επίσης εξέφρασε ανοιχτά το ενδιαφέρον του για τις δημοτικές εκλογές του δήμου Βοΐου . «Έχω δηλώσει το ενδιαφέρον μου για τις επόμενες δημοτικές εκλογές διεκδικώντας την θέση του δημάρχου Βοΐου. Ήδη έχει ξεκινήσει και η συγκρότηση του συνδυασμού.»

Ιωάννα Παπαδημητρίου