Σάββατο βράδυ Οκτώβρη και αφού αύριο δεν έχει μπάλα ας γράψουμε κάτι για την ομάδα της Κοζάνης, το ΦΣΚ.

Η δικαιοσύνη είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας. Για αυτό συχνά λέγεται ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν πρέπει να σχολιάζονται, να αμφισβητούνται κλπ.
Ωστόσο, είναι φυσιολογικό να παθαίνει κάποιος μια μικρή σύγχυση όταν παρακολουθεί στα μέσα ενημέρωσης τους εμπλεκόμενους σε μια δίκη, εξερχόμενοι του δικαστηρίου, να μας ενημερώνουν ότι έγινε θαύμα!

Αυτά και άλλα πολλά γίνανε την άνοιξη στην εκδίκαση της ένστασης που εμμέσως αφορούσε την ομάδα μας. Και πώς να μη μπερδευτείς όταν περιμένεις να βγει δικαστική απόφαση και αντί αυτού μαθαίνεις ότι έγινε θαύμα; Εξάλλου όλοι ξέρουμε από μικρά παιδιά ότι θαύματα κάνουν οι άγιοι και όχι οι δικηγόροι.

Κι ενώ για τέσσερις μήνες προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο τυχεροί είμαστε που στις μέρες μας πραγματοποιήθηκε το 8ο θαύμα, έρχεται ένα νέο θαύμα, το 9ο!!

Και τι θαύμα, “θαυμάρα”… Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα οι δύο αντίπαλοι καίγονται για τη νίκη. Ο ένας για να παραμείνει στην κατηγορία και ο άλλος για να ανέβει. Πως θα γίνει να ικανοποιηθούν και οι δύο; Είναι απλό, θα νικήσουν και οι δύο!!! Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική καινοτομία της Ελλάδας, κάτι που κανείς στο παρελθόν δεν σκέφτηκε.
– Περίμενε όμως. Και δε θα χάσει κανείς;
– Θα χάσει η Κοζάνη που κέρδισε το πρωτάθλημα στο γήπεδο αλλά δεν πειράζει αρκεί να πραγματοποιηθεί το θαύμα.

Μιλάμε για πράγματα που δεν έχουν γίνει ούτε στα πιο αυταρχικά καθεστώτα…

Κλείνοντας μια συμβουλή στη διοίκηση του ΦΣ Κοζάνης από έναν απλό φίλαθλο για πάνω από τρεις δεκαετίες. Μην ασχολείστε με προπονητές, μην ψάχνεται για παίκτες, μην επενδύετε σε ποδοσφαιρικές υποδομές. Βρείτε θαυματοποιούς…

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αποδεδειγμένα θαυματουργό. Πως μπορείς με τη λογική να εξηγήσεις ότι πήραμε το Euro 2004; Αυτό είναι κάπως παρήγορο για τους φίλους της Κοζάνης μήπως και γίνει κάτι και τελικά κερδίσει η Ομάδα στα χαρτιά αυτό που κέρδισε στο χορτάρι.

Αλλά που γίνονται θαύματα στις μέρες μας;