Εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η μελέτη εργοταξιακής σήμανσης για το έργο Δομική Ενίσχυση κα Αποκατάσταση Ακραίων Σπονδύλων Μ6.2Υψηλής Γέφυρας Σερβίων .

1. Ο ανάδοχος οφείλει να παίρνει τα επιβαλλόμενα για κάθε περίπτωση μέτρα ασφαλείας, για την πρόληψη οποιουδήποτε ατυχήματος ή ζημιάς στους χρήστες της οδού, για την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, για την έγκαιρη και σωστή τοποθέτηση της εργοταξιακής σήμανσης του εν λόγω έργου, καθώς και για την χρήση της κατάλληλης φωσφορούχας στολής από το προσωπικό.

2. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η προβλεπόμενη σήμανση θα είναι σε ισχύ για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες (συμβατικός χρόνος και ενδεχόμενες παρατάσεις).

3. Δεν θα εκτελούνται εργασίες σε ώρες μειωμένου φωτισμού (βραδινές ώρες) εκτός τυχόν εκτάκτων επεμβάσεων για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας.

4. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, εκτός της προβλεπόμενης άρτιας προειδοποιητικής σήμανσης, θα υπάρχει και προσωπικό της εταιρείας που θα φέρει κατάλληλη φωσφορούχα στολή και θα χρησιμοποιεί κόκκινες σημαίες για να ρυθμίζει την κυκλοφορία στην αρχή και στο πέρας του τμήματος που θα εκτελούνται εργασίες.

5. Για την λήψη των παραπάνω μέτρων ασφαλείας, ο ανάδοχος είναι ο μόνος υπεύθυνος και έχει αποκλειστικά αυτός όλες τις αστικές και ποινικές ευθύνες, για οτιδήποτε θα προκύψει, είτε από δική του υπαιτιότητα, είτε από υπαιτιότητα του εργαζόμενου σ’ αυτόν εργατοτεχνικού προσωπικού, καθώς και από τα εργαλεία και μηχανήματα έργου, που απασχολούνται στο εν λόγω έργο, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης εργοταξιακής σήμανσης.

6. Σε κάθε περίπτωση ο Ανάδοχος υποχρεούται να ενημερώσει το Τμήμα Τροχαίας δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών και συγκεκριμένα: α) για το είδος των εργασιών, β) για την ακριβή ώρα και ημερομηνία έναρξης των εργασιών, γ) τον χρόνο περαίωσης του συγκεκριμένου έργου.