ΔΩΡΕΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Μια ακόμη πετυχημένη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, με συμμετέχοντες τους φοιτητές του ιδρύματος, που στηρίζουν ένθερμα παρόμοιες εθελοντικές δράσεις ανθρωπιάς και στήριξης προς τον συνάνθρωπο.
Αναλυτικότερα, η ολοήμερη ορκωμοσία που ξεκίνησε στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης.
Φοιτητές και φοιτήτριες έσπευσαν από νωρίς το πρωί στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, ενώ παράλληλα ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα ζωής” , σε συνεργασία με το  Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) λάμβαναν από τους φοιτητές  δείγμα σάλιου απ’ όσους επιθυμούσαν να γίνουν δωρητές μυελού των οστών.

aimodosia_tei2 aimodosia_tei3
“Η νεολαία αποδεικνύει ότι αγαπάει το συνάνθρωπο. Ας κάνουμε αυτό που κάνουν τα νέα παιδιά. Δεκάδες είναι εδώ, θέλουν  να σώσουν αίμα και να γίνουν δωρητές. Αγάπη στο συνάνθρωπο, αγάπη στη ζωή. Είναι κρίμα η Κοζάνη να μην έχει 10.000 δωρητές μυελού των οστών και 3.000 μόνιμους αιμοδότες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της “Γέφυρας Ζωής” Θεόδωρος Τσαουσίδης. Ο ίδιος τόνισε πως τα νοσοκομεία υστερούν και η ανάγκη για αιμοδοσία είναι μεγάλη, τόσο στα νοσοκομεία, όσο και μέσω των αιμοδοσιών που κάνει ο σύλλογος. Αυτό έχει σαν συνέπεια συνάνθρωποί μας να υποφέρουν.

Δείτε το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Χριστόδουλου -Flash για την αιμοδοσία


Β.Σ.