ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΑΦΕΣ ΗΔΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ

Την αιτίασή τους πως η έκπτωση που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο ηλεκτρικό ρεύμα , σαν παροχή, φορολογείται, τονίζουν μιλώντας στον “Π.Λ.”, μετά τα όσα ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης. Θυμίζουμε πως ανέφερε το Ειδικό Τιμολόγιο για Δυτική Μακεδονία – Μεγαλόπολη , σύμφωνα με τον κ. Καρυοπίδη, θα το λάβουν όλοι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και δεν θα είναι για ένα χρόνο. Επίσης, ανέφερε πως οι μόνοι πουν δεν θα το λάβουν θα είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που λαμβάνουν ήδη έκπτωση στο λογαριασμό του ρεύματος.

Μιλώντας τηλεφωνικά στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΓΙώργος Αδαμίδης, αρκέστηκε να σχολιάσει πως να πρέπει να βγει η ρύθμιση, να υπάρξει δηλαδή η υπουργική απόφαση και εκεί να φανεί ποιος παίρνει το Ειδικό Τιμολόγιο και ποιος όχι. Ωστόσο, σημείωσε πως το εκπτωτικό τιμολόγιο στους εργαζόμενους της ΔΕΗ δεν είναι δωρεάν, αλλά φορολογείται . Επίσης, προσέθεσε πως ήδη έγιναν επαφές για το θέμα, με το Υπουργείο.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του “Σπάρτακου” Μόσχος Μόσχου, του μεγαλύτερου αριθμητικά σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ, λέγοντας πως ταυτίζεται με τη θέση της ΓΕΝΟΠ, λέγοντας πως η εν λόγω παροχή φορολογείται , για αυτό και “κακώς δεν μπαίνουμε και εμείς σε αυτή τη ρύθμιση” , σχολίασε. Επίσης, είπε πως από θα επιδιωχθεί σχετική συνάντηση στην Αθήνα, για να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Να σημειωθεί πως σήμερα η έκπτωση που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι στο 25%, όπως απάντησε σχετικά ο κ. Μόσχου.

 

Για το “ναυάγιο” με τη ΔΕΗ για τη Συλλογική Σύμβαση

Εντωμεταξύ, κληθείς να σχολιάσει το θέμα της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΔΕΗ και εργαζομένων, ο κ. Μόσχου απάντησε πως η τελευταίες επαφές δεν καρποφόρησαν, μιας και η πλευρά της ΔΕΗ ζήτησε, αόριστα, μεγάλες περικοπές σε παροχές και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μειώσεις, όπως τόνισε. Σε νέα συζήτηση, την ερχόμενη εβδομάδα, απευθείας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, θα συζητηθεί απευθείας το θέμα και θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Β.Σ.