Λίγο μετά τις επτά του απογεύματος της Κυριακής 21/08, σημειώθηκε πυρκαγιά στο Μπούρινο.

Η πυρκαγιά, η οποία πιθανολογείται πως προκλήθηκε από πτώση κεραυνού, εκδηλώθηκε πίσω από την αριστερή κορυφογραμμή της κοιλάδας της Τσερβένας, στη θέση
Σεφερτσές κι είχε κατεύθυνση προς την Παλιόχωρα και το Βύθο.

Κλήθηκε από μέλη του Ορειβατικού η Πυροσβεστική κι η Αστυνομία.

Άμεσα στην περιοχή βρέθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα, τρία τζιπ της Πυροσβεστικής και οχήματα της αστυνομίας. Το συντονισμό της επιχείρησης τον είχε ο ίδιος ο Διοικητής της Π.Υ. Ν. Κοζάνης, Πύραρχος κ. Αμανατίδης Ιωάννης.

Από Θεσσαλονίκη πέταξαν κι ήρθαν δυο καναντέρ τα οποία πρόλαβαν και πραγματοποίησαν δυο ρίψεις νερού το καθένα και περιόρισαν σημαντικά τη φωτιά η οποία άρχισε να γίνεται ορατή από την κόκκινη μπάρα.

Στη συνέχεια κι ενώ το σκοτάδι άρχισε να πυκνώνει, το έργο της πυρόσβεσης ανέλαβε η βροχή που ευτυχώς άρχισε να πέφτει ζωηρή.

Στη περιοχή παρέμεινε ένα όχημα της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο της αναζωπύρωσης.

Τους πυροσβέστες συνέδραμαν μέλη του ορειβατικού κι ο κυνηγός Ρετζέπης Νικόλαος δίνοντας κατάλληλες πληροφορίες για την περιοχή και τα σημεία πρόσβασης.

Την περιοχή επισκέφτηκε κι ο Δήμαρχος Βοίου κ. Ζευκλής για να έχει εικόνα του συμβάντος και των ενεργειών των αρχών.

Αύριο, με το φως της ημέρας, υπό την καθοδήγηση και την συνοδεία των Ορειβατών θα επιχειρηθεί από κλιμάκιο της πυροσβεστικής, προσέγγιση του σημείου εκδήλωσης της πυρκαγιάς, πραγματοποιώντας πεζοπορία.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν για το βουνό μας, το οποίο θυμίζουμε πως αποτελεί περιοχή Νατούρα με σπάνια βιοποικιλότητα.

Πηγή: fb: Σάκης Μπούρτσος