Έχοντας ολοκληρωθεί το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής το απόλυτα επιτυχημένο 1ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο στα Σέρβια, θα θέλαμε να επισημάνουμε την αρνητική στάση και θέση ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι έκαναν τα πάντα ώστε αυτό το σημαντικό από κάθε άποψη γεγονός για τους δημότες μας να μην πραγματοποιηθεί.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι ζήτησαν να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα η άρση της αρχικής απόφασης διοργάνωσης του συνεδρίου και αφού όλα είχαν δρομολογηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους άλλους συνδιοργανωτές.

Η απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου και κυρίως τα όσα εγκωμιαστικά σχόλια ειπώθηκαν από επίσημα χείλη αλλά και στο περιθώριο του συνεδρίου, έρχονται ουσιαστικά να διαψεύσουν τις «Κασσάνδρες» και όλους εκείνους που μέσα από ανακοινώσεις και πράξεις επεδίωξαν αρχικά την ματαίωση και στη συνέχεια την υποβάθμιση του 1ου Πολυθεματικού Ιατρικού Συνεδρίου.

Πρόκειται βέβαια για τη γνωστή τακτική και πρακτικές που ακολουθούνται σε σημαντικά ζητήματα και δράσεις που προωθούνται από τη Δημοτική Αρχή και σχετίζονται άμεσα με τους συνδημότες μας.

Στην ίδια εξάλλου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταψηφίστηκε η πρόταση για την συντήρηση–αποκατάσταση της Αγροτικής Οδοποιίας του δήμου μέσα από την υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος διαχείρισης της τέφρας – μετά από σχετική συμφωνία με τη ΔΕΗ – και χρησιμοποίηση της τέφρας για το συγκεκριμένο έργο. Η λύση σε ένα πάγιο αίτημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας που θα βελτίωνε σημαντικά τις συνθήκες της δουλειάς τους βρήκε σθεναρή αντίσταση με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί το εν λόγω θέμα.

Επιβεβαιώθηκαν δηλαδή τα όσα κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει για όλους εκείνους που στην προσπάθεια της δικής τους πολιτικής επιβίωσης τοποθετούν στο περιθώριο ή προκαλούν καθυστερήσεις σε θέματα και ενέργειες που ουσιαστικά έχουν ως σημείο αναφοράς την κοινωνία και τους δημότες μας.

Είναι δεδομένο βέβαια ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστεί η προσπάθεια επίλυσης αυτών των σημαντικών ζητημάτων, προωθώντας παράλληλα νέες δράσεις και έργα.