Κατά την περίοδο των Αποκριάς, αποτελεί περίοδο όπου οι κάτοικοι διασκεδάζουν παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε πολλές εκδηλώσεις. Επιπλέον η πόλη δέχεται χιλιάδες επισκέπτες από γειτονικούς νομούς.

Έχοντας υπόψη : το Ν4497/17 και ιδιαίτερα το άρθρο 40 παρ 8 , την σχετική ΑΔΣ όπου καθορίζονται τα τέλη υπαιθρίου εμπορίου την υπ’ αριθμ 759./2017 ΑΔΣ όπου καθορίζονται οι θέσεις και οι ημέρες δραστηριοποίησης αυτών. Καλούμε τους κατόχους άδειας άσκησης υπαιθρίου στάσιμου και πλανοδίου εμπορίου με αντικείμενο κινητή καντίνα και φορητή εγκατάσταση έψησης (ποπ κορν, κάστανα, λουκουμάδες κ.α) να δηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για τη διάθεση τροφίμων και ποτών στο πλαίσιο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Οι θέσεις και οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει υποβάλλουν α. φωτοαντίγραφο της άδειας τους, β. αίτηση στην οποία θα αναγράφεται απαραιτήτως η θέση που επιθυμούν να λάβουν, εως τις 2 Φεβρουαρίου 2018.

Σημειώνουμε ότι αν ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των διατιθέμενων αδειών με την παρούσα ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση.

Κλήρωση επίσης θα πραγματοποιηθεί και μεταξύ των επιλεγέντων για τη θέση που θα λάβει ο κάθε ένας.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου και ώρα 10πμ στα γραφεία της ΔΤΟΑ (Π. Χαρίση 6- 3ος οροφος) και κατόπιν οι κληρωθέντες θα καταβάλλουν τα τέλη που τους αναλογούν στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια κατάληψης χώρου για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τα τέλη που θα καταβληθούν έχουν καθορισθεί με την σχετική Απόφαση και ανέρχονται σε 10 ευρώ ανά μμ και θέση ημερησίως για τις φορητές συσκευές εψησης και 30 ευρώ ανά θέση ημερησίως για τις καντίνες.

Οι αδειοδοτουμενοι θα καταλαμβάνουν τις θέσεις όπως ακριβώς απεικονίζονται στην ΑΔΣ 759/2017. (ΑΔΑ Ω93ΩΛΠ-ΙΦΙ)

Ο Προιστάμενος Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης,

Μπιλιώνης Γεώργιος

 

Με βάση του Ν4497/13-11-2017 ρυθμίζονται διάφορα θέματα του υπαιθρίου
εμπορίου και των λαϊκών αγορών.
Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο και ειδικά στο άρθρο 38 παρ. 1, έχει ληφθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία αποκριάτικης αγοράς. Με την ιδια απόφαση έχει εγκριθεί και ο κανονισμός λειτουργίας της αγοράς αυτής, στον οποίο εμπεριέχονται ο χώρος διενέργειας της αγοράς αυτής, η χρονική διάρκεια της, τα πωλούμενα είδη, ο τρόπος επιλογής και τοποθέτησης των πωλητών, τα καταβαλλόμενα τέλη και ο τρόπος είσπραξης αυτών, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς. Ο προαναφερόμενος κανονισμός βρίσκεται συννημένος στο παράρτημα της πρόσκλησης
Ο Δήμος Κοζάνης έχει προγραμματίσει ενόψει των Αποκρεών πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν από την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 και κορυφώνονται στις 18 Φεβρουαρίου Κυριακή των Αποκρεών. Στην Πλατεία Νίκης κάθε μέρα έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις χορευτικών και άλλων δρώμενων. Με τη σχετική ΑΔΣ έχει
εγκριθεί η δημιουργία υπαίθριας αποκριάτικης αγοράς στην οποία θα διατίθενται αποκριάτικα είδη (μάσκες, σερπαντίνες, παιχνίδια κτλ) καθώς και χαλβάς. Σημειώνουμε ότι με την 759/17 ΑΔΣ παράλληλα στην Πλατεία Νίκης έχουν ήδη χωροθετηθεί για την ίδια περίοδο 4 θέσεις φορητής έψησης (ποπ κορν, κάστανα, μαλλί της γριάς, λουκουμάδες)
Καλούμε :
Α. πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν είναι αδειούχοι λαϊκών αγορών, πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας. Η βεβαίωση αυτή εκδίδεται από το Δήμο, μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου σύμφωνα με το άρθρο 40 παρ3 του Ν4497/17. Όσοι επαγγελματίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης μπορούν να ζητήσουν θέση στις εν λόγω αγορές, προσκομίζοντας το αντίστοιχο πιστοποιητικό.
Β. πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχους λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα,
Γ. αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα
επιτρεπόμενα στις αγορές του παρόντος. να δηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να τους χορηγηθεί εγκριση συμμετοχής για τη διάθεση των εμοπρευμάτων τους στο πλαίσιο της υπαιθριας αποκριατικης αγοράς. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει υποβάλλουν επί ποινή αποκλεισμού α. φωτοαντίγραφο της άδειας τους, β. αίτηση στην οποία θα αναγράφεται απαραιτήτως η θέση που επιθυμούν να λάβουν, εως 5 Φεβρουαρίου 2018. Σημειώνουμε ότι αν ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των διατιθέμενων αδειών με την παρούσα ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση. Κλήρωση επίσης θα πραγματοποιηθεί και μεταξύ των επιλεγέντων για τη θέση που θα λάβει ο κάθε ένας. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΔΤΟΑ (Π. Χαρίση 6- 3ος οροφος) και κατόπιν οι κληρωθέντες θα καταβάλλουν τα τέλη που τους αναλογούν στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου για την έγκριση συμμετοχής τους στην υπαίθρια αποκριάτικη αγορά.
Τα τέλη που θα καταβληθούν έχουν καθορισθεί με την σχετική .ΑΔΣ και αποτυπώνονται στο παρακάτω πίνακα

Οι συμμετέχοντες στην αποκριάτικη αγορά θα καταλαμβάνουν τις θέσεις όπως ακριβώς απεικονίζονται στην σχετική Απόφαση και φαίνονται στο συννημένο διάγραμμα

Ο Προιστάμενος
Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης,
Μπιλιώνης Γεώργιος