Ο Δήμος Εορδαίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες, και ιδιαίτερα στους επιχειρηματίες της περιοχής, για νέα περιστατικά επιχείρησης εξαπάτησης από επιτήδειους, οι οποίοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες της Πτολεμαΐδας και προσπαθούν να υφαρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι του Δήμου Εορδαίας και συγκεκριμένα της Οικονομικής του Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του Δημάρχου Εορδαίας- τέσσερις καταγγελίες έγιναν μόνο την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, επιτήδειοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες της πόλης που είχαν το τελευταίο διάστημα κάποια συναλλαγή με το Δήμο, λέγοντας ότι είναι δήθεν υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας και ενημερώνουν ότι μπαίνει στο λογαριασμό τους ένα ποσό που έχουν λαμβάνει από το Δήμο Εορδαίας για κάποια προμήθεια που έκαναν πράγματι προς το Δήμο. Αναφέρουν μάλιστα και το συγκεκριμένο ποσό που έχουν να λαμβάνουν οι επιχειρηματίες από το Δήμο, καθώς οι συναλλαγές αυτές εμφανίζονται δημόσια στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Υποστηρίζουν λοιπόν ότι για να μπει το συγκεκριμένο ποσό στην Τράπεζα πρέπει να πληρωθεί από τον επιχειρηματία κάποια παρακράτηση, από λογαριασμό όμως που υπάρχει σημαντικό ποσό κατατεθειμένο. Σε συγκεκριμένο επιχειρηματία είπαν ότι ο λογαριασμός από τον οποίο θα πληρωθεί η παρακράτηση πρέπει να έχει πάνω από 12.000 ευρώ! Δίνουν μάλιστα και οδηγίες για το πως θα γίνει η μεταφορά του ποσού της παρακράτησης σε υποτιθέμενο λογαριασμό του Δήμου Εορδαίας.

Ο Δήμος Εορδαίας καλεί λοιπόν πολίτες και επιχειρηματίες να μην πείθονται από επιτήδειους που τους προσεγγίζουν με διάφορα προσχήματα και τους ζητούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό σε ξένο τραπεζικό λογαριασμό, ακόμα κι αν υποστηρίζουν ότι πρόκειται για λογαριασμό του Δήμου Εορδαίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες – επιχειρηματίες που προσεγγίζονται τηλεφωνικά από αγνώστους οι οποίοι επικαλούνται ότι είναι υπάλληλοι του Δήμου, πρέπει να επικοινωνούν με το Δήμο Εορδαίας και να ενημερώνουν επίσης τις αστυνομικές αρχές για απόπειρα απάτης εις βάρος τους.