Ο Δήμος Βελβεντού διοργανώνει την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, στις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με θέμα “ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ”.

Η Λαϊκή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημότες της ευρύτερης περιοχής και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης για την τελευταία εξέλιξη στο θέμα της εγκατάστασης 13 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή των Πιερίων και για τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της «επένδυσης» για το βουνό μας και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό ολόκληρης της περιοχής, όπως παρουσιάζεται και στην πρόσφατα ανακοινωθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του «έργου».

Στην Λαϊκή Συνέλευση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι της περιοχής στην Βουλή των Ελλήνων, η ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, συλλογικοί φορείς καθώς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Για τα ειδικά χαρακτηριστικά της «επένδυσης» – απειλής στο Βουνό των Μουσών καθώς και την διαμορφούμενη κατάσταση με την άναρχη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην χώρα μας θα μιλήσουν ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Βελβεντού, κος Τρύφων Κόλλιας και ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής / ΑΠΘ, κος Χρήστος Ελευθεριάδης.

Για άλλη μια φορά κάποιοι σχεδιάζουν και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τον τόπο και το μέλλον μας πριν είναι πολύ αργά.

Λέμε
ΟΧΙ στις Ανεμογεννήτριες
ΝΑΙ στην Προστασία του Βουνού