Δεν μπορεί να βάζουμε ιδία συμμετοχή 5, 5 εκ για τον αγωγό σύνδεσης με την Καρδιά

Ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκακλιάρης στην  ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Μεγάλης Δευτέρας μίλησε για το θέμα των τηλεθερμάνσεων λέγοντας ότι «είμαστε σε περίοδο μετάβαση και υπάρχει η ρήτρα απολιγνιτοποίησης. Δεν μπορούμε να υπογράψουμε μια σύμβαση που θα επιβαρύνει τους συνδημότες μας τα επόμενα 15 χρόνια». Πρέπει να υπάρχει επιδότηση από την κυβέρνηση όπως επιδοτεί η ίδια τη ΔΕΗ ακόμα και για το ΣΗΘΥΑ .

Μάλιστα αναρωτήθηκε για ποιο λόγο θα πρέπει η επιχείρηση να βάλει την ιδία της συμμετοχή για τον αγωγό   σύνδεσης με το ενιαίο σύστημα τηλεθερμάνσεων κόστους 55 εκ Η ΔΕΥΑΚ ακόμα πληρώνει δάνειο για τον αγωγό που ήταν συνδεδεμένη με τον Άη Δημήτρη όπως είπε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να βάζουμε ιδία συμμετοχή 5, 5 εκ. Τόνισε ότι με τους ηλεκτρολέβητες στην Πτολεμαΐδα υπάρχει ένα υπέρογκο ποσό να πληρωθεί σχεδόν το 1/3 του έργου που θα γίνει με τις τηλεθερμάνσεις. Για όλα τα θέματα υπάρχει κοινή γραμμή με τους δήμους Εορδαίας και Αμυνταίου και Μεγάλη Τετάρτη θα υπάρχει συνάντηση για το θέμα.

Αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές προς το υπουργείο και τη ΔΕΗ , όπως το πλαφόν τιμής του αερίου προς τα πάνω  .”Δεν δέχεται να ακούσει  κανείς από το υπουργείο για το πρασίνισμα της τηλεθέρμανσης .Ακόμα και η τιμή που προτείνεται 80-85ευρω  τη μεγαβατώρα είναι πολύ αυξημένη. Ζητούν να μπουν οι δήμοι εγγυητές .Δεν μπορεί να λέμε ότι έλη 2025 κλείνουν όλα  ” .

Ιωάννα Παπαδημητρίου