Λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ο Γιάννης Δεληγιάννης προχώρησε σε ένα σχόλιο-καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος, με αφορμή το θέμα λύσης σύμβασης μίσθωσης δημοτικού ακίνητου, το οποίο βρίσκεται σε κεντρική οδό της Κοζάνης, δήλωσε ότι ο Δήμος δεν τηρεί το νόμο, αδιαφορώντας να εισπράξει τα ποσά που οφείλει από τα ενοικιαζόμενα ακίνητά του, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας επιχειρηματίας, τα χρέη του οποίου υπολογίζονται στις 170.000 ευρώ. Ο κ. Δεληγιάννης σημείωσε ότι ο Δήμος δε μπορεί να διαχειριστεί τα απλά οικονομικά, ενώ επισήμανε την αντίφαση που παρουσιάζει η συγκεκριμένη στάση της δημοτικής αρχής, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο “αυξάνουν κατά 5% τα δημοτικά τέλη την ώρα που δεν διαχειρίζονται σωστά και δεν εισπράττουν τα χρήματα”.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, “δεν μπορεί να υπάρχει καταστηματάρχης τον οποίο επιδοτούν με 170.000 σε επτά χρόνια και ταυτόχρονα να έχει δηλώσει αυτά τα χρήματα στην εφορία σαν έξοδα, να έχει (δηλαδή) κερδίσει και από εκεί. Και όλα αυτά για να πούμε σήμερα ότι αυτός ο επιχειρηματίας θέλει να αποχωρήσει από τη μίσθωση”.

ΕΣ