21 χλμ χώριζαν το δράστη από το θύμα, ένα κορίτσι μόλις 12 ετών, το οποίο έπεφτε θύμα στις σεξουαλικές ορέξεις του 45χρονου εν γνώση της μάνας του. Ένα χωριό μόλις 100 κατοίκων σε απόσταση 10 χλμ από τα Γρεβενά, το Σύδενδρο δεν θα μπορούσε να χωράει τόση υποτίμηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας .Εκεί έμενε η μητέρα με τα δύο της παιδιά, δύο κορίτσια, με το 12 χρόνο να πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενός άντρα υπεράνω πάσης υποψίας.

Αυτός ήταν ο περιφερόμενος μανάβης από το Βατόλακκο Γρεβενών, ένα επίσης μικρό χωριό των 300 μόνιμων κατοίκων,11χλμ ΒΑ από τα Γρεβενά το οποίο αποκάλυψε και τα βρώμικα μυστικά του εν γνώση πάντα της μητέρας. Χήρα η ίδια με τον άντρα της να έχει αποβιώσει πριν δύο χρόνια από την επάρατο νόσο διατηρούσε σχέσεις με τον δράστη, ο οποίος κάθε βδομάδα ερχόταν στο χωριό με την ιδιότητα του μανάβη.

Το σπίτι της μάνας βρισκόταν στην άκρη του χωριού, οπότε και δύσκολα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει τι γινόταν. Ευτυχώς δεν συνέβη το ίδιο και με το σπίτι του μανάβη, φερόμενου ως δράστη, ο οποίος πιάστηκε στα πράσα με την 12 χρονη, μαθήτρια γυμνασίου μετά από καταγγελία κατοίκου. Ο δράστης έχει και εκείνος δύο παιδιά, ένα κορίτσι, συμμαθήτρια του θύματος και έναν ακόμα μεγαλύτερο αγόρι.

Η τοπική κοινωνία παρατηρεί έκπληκτη τα όσα συμβαίνουν χωρίς ακόμα να έχει αποκρυσταλλώσει άποψη για τον ρόλο της μητέρας σε σχέση με το δράστη και το θύμα, την ίδια της την κόρη. Οδηγήθηκαν και οι δύο στον ανακριτή Γρεβενών την Τρίτη το πρωί και μετά από και πολύωρη διαδικασία τεσσάρων ωρών κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ο 45 χρονος για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης σε βάρος της ανήλικης που έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια και η μητέρα για συνέργεια.

Τι λένε οι συνήγοροι των κατηγορουμένων:

“Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε η προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων. Η υπόθεση θα κριθεί στο ακροατήριο του δικαστηρίου στο οποίο θα παραπεμφθούν και εκεί θα παρουσιαστούν τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν και όχι όπως τα παρουσιάζουν τα αναληθή και ανακριβή δημοσιεύματα μέχρι τώρα. Η μικρή κοινωνία των Γρεβενών είναι σοκαρισμένη με το περιστατικό και όχι άδικα και αυτό δεν άφηνε περιθώρια σε ανακριτή και εισαγγελέα να αποφανθούν διαφορετικά από την προφυλάκισή τους.”

Ιωάννα Παπαδημητρίου