ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΒΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Στην έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για τη δημιουργία σχήματος για εκπαίδευση και πιστοποίηση συλλεκτών αυτοφυών μανιταριών, στα Γρεβενά, προχώρησε το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.
Ο εισηγητής του θέματος, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, μιλώντας σχετικά στους δημοσιογράφους, τόνισε πως πρόκειται για μια προγραμματική σύμβαση , μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΒΕ Γρεβενών. “Στόχος είναι η ανάδειξη του μανιταριού της περιοχής των Γρεβενών , αρχικά, αλλά ευελπιστούμε και για τις υπόλοιπες περιοχές που υπάρχουν μανιτάρια στη Δυτική Μακεδονία”, τόνισε ο ίδιος.

Μέσα από την προγραμματική σύμβαση στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο πιστοποίησης μανιταριού για συλλέκτες , ώστε όποιος έχει ως χόμπι τη συλλογή μανιταριών, να μπορεί να πηγαίνει στα Γρεβενά και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, να πιστοποιείται  , ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που έχει η συλλογή του εκάστοτε μανιταριού. Τα εύκολα μανιτάρια θα χρειαστούν 50 ώρες πιστοποίηση και τα μανιτάρια που έχουν κάποια μορφή επικινδυνότητας, θα χρειαστούν περίπου 150 ώρες εκπαίδευσης.

“Είναι μια πρωτοβουλία που πρέπει να στηριχθεί , μάλιστα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όσους ασχολούνται με το όμορφο αυτό χόμπι”, κατέληξε ο ίδιος.

 

Β.Σ.